Miro i Ante Kvesić osuđeni na po godinu zatvora

ljubuski.info

Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine je, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje kaznenopravne sankcije, izreklo presudu kojom je optuženi Miro Kvesić proglašen krivim za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom nedopušteni promet trošarinskih proizvoda, a optuženi Ante Kvesić za kazneno djelo nedopušteni promet trošarinskih proizvoda.

Sud je optuženog Miru Kvesića osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a kao sporednu kaznu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 20.000 KM koju je optuženi dužan platiti u roku od šest mjeseci od dana pravomoćnosti presude.
Ukoliko optuženi ne plati novčanu kaznu ista će se zamijeniti kaznom zatvora tako što će se za svakih započetih 100 KM novčane kazne odrediti jedan dan zatvora, ali zatvor ne može prekoračiti propisanu kaznu za to djelo.
Sud je optuženom Miri Kvesiću izrekao mjeru sigurnosti - oduzimanje predmeta, a također se oduzima 14.802 KM, kao imovinska korist stečena kaznenim djelom, koji je optuženi dužan uplatiti u proračun BiH u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Sud je optuženom Anti Kvesiću izrekao uvjetnu osudu kojom se optuženom utvrđuje kazna zatvora od jedne godine i istovremeno određuje da se ova kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine dana od dana pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi Miro i Ante Kvesić se obavezuju na plaćanje troškova kaznenog postupka od po 100 KM, na ime sudskog paušala, koje su dužni platiti u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti presude, priopćeno je iz Suda BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari