Obrazovni plakati na temu zlouporabe modernih tehnologija

ljubuski.info

U Osnovnoj školi Marka Marulića Ljubuški se nekoliko posljednjih godina radi na obrazovanju djece po pitanju pravilne uporabe modernih tehnologija i sigurnog korištenje interneta.

U protekloj školskoj godini Učeničko vijeće škole je svoj rad na temu prevencije nasilja putem zlouporabe informacijskih tehnologija okrunilo prigodnim, profesionalno dizajniranim plakatom "Zaustavi nasilje putem interneta". Uz rad na obrazovanju učenika po ovom pitanju uveden je veći nadzor učenika, a korištenje mobitela u školi nije dopušteno.

U školi su stava kako je nadzor svakako potreban, ali obrazovanje dolazi na prvom mjestu. Sama regulativa bez popratnog konstantnog obrazovanja kod djece ne dovodi do željenog učinka.

"Manje mobitela. Više tebe."

Posljednja aktivnost uključuje izradu dvaju plakata šaljive prirode ali duboke poruke, u duhu modernih izazova koji su pred svakim odgajateljem.

Plakati su rezultat suradnje stručnih suradnika škole s profesionalnim fotografom Ivanom Kelavom koji je i sam nekoliko godina pohađao OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Ivan je ustupio svoje fotografije bake Dane i djeda Kašana koji svojom pojavom plijene pozornost, tjeraju na promišljanje o sustavu vrijednosti u današnjem društvu suprostavljajući ga njihovu vremenu. Kampanja pod nazivom "Manje mobitela. Više tebe." kampanja je bez određenog vremena završetka.

Treći pak plakat na ovu temu izradili su sami učenici motivirani aktualnim pojavama nasilja zlouporabom informacijskih tehnologija.

Fizičko nasilje uzmiče pred raznim oblicima psihičkog nasilja, a psihičko nasilje u virtualnom obliku može biti posebno neugodno stoga ne smijemo zatvarati oči pred ovom pojavom.

Aktualna je i analiza prikupljenih podataka iz anketnih upitnika prikupljenih u istraživanju među učenicima 6.-9.razreda škole. Nakon analize planiraju senzibilizirati roditelje učenika po pitanju učeničkih navika korištenja modernih tehnologija i sigurnosti na internetu.

Realni i virtualni svijet se sve više isprepleću u životima djece. Zadatak roditelja i odgojno-obrazovnih institucija je pomoći im u razlučivanju ispravnih odabira.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
OŠ Marka Marulića

Glas naroda

Društvene mreže su doprinijele:"EKSPANZIJI NARCIZMA" Prevedeno na Hrvatski: Ja VOLIM SEBE,SEBE I SAMO SEBE!!

Obrazovni plakati na temu zlouporabe modernih tehnologija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari