Mladi krumpir iz Ljubuškog uskoro na tržištima EU-a i Rusije

ljubuski.info

Direktor Poljoprivredne zadruge "Plodovi zemlje" Dubravko Vukojević kazao je kako su osigurani svi uvjeti i dozvole za izvoz mladog krumpira iz Ljubuškog u zemlje Europske unije te da su za njihov krumpir zainteresirani i kupci iz Rusije.

Šanse za izvoz krumpira u zemlje EU-a su jako dobre, a već sljedeći tjedan ljubuški mladi krumpir trebao bi se početi izvoziti u Rusiju, kazao je Vukojević uoči održavanja manifestacije "Dani mladog krumpira - Ljubuški rani", koja će se održati 17. svibnja.

Na ljubuškim plantažama proizvode se sedam do osam tisuća tona mladog krumpira, ovisno o godini - ustvrdio je Vukojević, naglasivši pritom kako se u Hrvatsku, koja je trenutno najveći uvoznik mladog ljubuškog krumpira, godišnje izveze oko tri tisuće tona.

Uz mnogobrojne projekte, ljubuški poljoprivrednici planiraju izgraditi i sabirno-distributivni centar na Bijači, što bi značilo bržu i bolju prodaju proizvedenog povrća, odnosno prodaju bez prekupaca, naglasio je direktor navedene poljoprivredne zadruge.

Mladi krumpir iz Ljubuškog razlikovat će se na tržištu od mase uvoznog krumpira, osim po kvaliteti, i po unikatnoj kartonskoj ambalaži, rekao je Vukojević, istaknuvši kako su uz oko 10 000 komada kartonske ambalaže, osigurali i biorazgradive vrećice s logom.

Dodao je kako su im pri samom dizajnu ambalaže puno pomogli Europska unija i Vlade Njemačke preko programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal, a kojeg implementira Njemačka razvojna agencija GIZ.

Govoreći o samoj manifestaciji "Dani mladog krumpira - Ljubuški rani", Vukojević je kazao kako je njezin cilj predstaviti javnosti jedan visoko kvalitetan i autohton proizvod.

Po njegovim riječima, Poljoprivredna zadruga "Plodovi zemlje" već desetu godinu zaredom organizira spomenutu manifestaciju koja, po mišljenju sudionika, puno pomaže pri plasmanu mladog krumpira na tržište Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Inače, službeni dio programa "Dana mladog krumpira - Ljubuški rani", započet će u Gradskoj vijećnici u 11 sati, nakon čega će na Gradskom trgu uslijediti otvaranje manifestacije gdje će se moći degustirati specijaliteti napravljeni od mladog krumpira.

Među gostima spomenute manifestacije bit će i općinski načelnik Nevenko Barbarić i direktorica GIZ-a za BiH i Crnu Goru Brigitte Heuel-Rolf.

FENA

Glas naroda

uskoro hercegovački mladi krompir ide na mjesec
sa zemlje di nevaIja cmilje jede se najzdraviji krompir
kad ga švabe ispitaju eto mladog nazad na hercegovačko bunjište ko i jagoda u čapljini-puni je konteneri

Upravu ste,samo koliko je otrova baceno pa mi jedimo krompire,jagode i ostalo i eto nam cambre

ljudi izbori idu, ne vjerujte vladajućim prije izbora ništa, tako je pred prošle izbore bila priča oko smilja , treba narod zabaviti s nečim da ne misli o drugom

tako je jedno naše vino brzo plasirano u eu pa se zbog pesticida brže vratilo nego je otišlo u eu tržište
nesmim širit negativnu reklamu nego samo vjest za tupoglavce

Daj Bože ! Da konačno jednom se nešto uradi kako treba.

Buco će to srediti, kad se dobro najede i napije, za sveto nigdarjevo, zapravo, krompire treba vaditi, švabe neće čekati, to sve je trebalo biti davno sređeno za izvoz. Izvest ćemo bucija na kraju, samo ne znam zašto bi valjao. Znanje je stekao u partiji, šipovačkoj ćeliji, zaselak vukojedrići. Zna se da zna naš buci, pojesti kromipir.

ercegovački mladi krompir jede i merkelica ovde
šaljite još

adeze novinari ne znaju povuć vodu posle propagande

hahahahaha..... čuli Rusiju pa to je da ja kupim 200 g krompira za cijelu godinu

Kad ce sipovacki firmasi krenut u otkup mladog

samo kalkamona,pesticida,fungicida i garantirana vam je prodaja u sjevrnu koreju

Znali iko imali paketa na ćirilici kupija bi 500

Mladi krumpir iz Ljubuškog uskoro na tržištima EU-a i Rusije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari