Godina dana od smrti Milenka Čuvala

ljubuski.info

Na današnji dan prije godinu dana, 13. svibnja, nakon kraće bolesti u Hannoveru (Njemačka), u 59. godini života preminuo je Milenko Čuvalo Miki.

Milenko Čuvalo, zvan Miki, rođen je 12.10.1958. godine u Proboju (Ljubuški, BiH), kao jedinac majke Mile Čiuvalo. Odrastao je u Gornjem Proboju. Poslije završene škole otišao je u vojsku, u 1991. godini uključuje se u Domovinski rat do 1995., dobivši čin zapovjednika voda. 1997. godine se iselio u Hannover (Njemačka), gdje je radio na gradilištu. Godine 2000. je upoznao buduću suprugu Milenu, s kojom se 13.6.2009. godine, na Sv. Antu, u Hannoveru i vjenčao. Godine 2012. je počeo raditi u firmi od Marka Čuvala, rođaka, u kojoj je do početka bolesti bio glavni radnik i u kojoj su ga svi respektirali i cijenili.

Početak bolesti se pokazao u svibnju 2016. godine kada je dobio moždani udar, nakon kojeg su liječnici dijagnosticirali i rak pluća. Primio je tu vijest bez pitanja i složio se s preporukama liječnika, koje su bili put kemoterapija i zračenja. Bio je borac do kraja života, prve terapije je dobro primio pa je uspio izaći iz bolnice. redovito je išao na terapiju i nije pokazao ni jedan posto nemoćnosti, već je išao sam, bez ičije pomoći, na terapiju i natrag. Bilo je čudno doktorima i radnicima u bolnici kako taj čovjek u jednom trenutku može ići sam na terapije i zračenje, a nakon toga popiti kavu i zapaliti cigaru i opet sam otići doma, ili na pola puta iskočiti u Garten.

Voljeni "Garten"

Ono što se sigurno mora spomenuti je Garten (vrt). Taj Garten u Hannover-Ellenriede Kolone Luftbad 2 mu je bio glavno mjesto života u Hannoveru, pored doma i posla. Vikendom Mikija nije trebalo tražiti doma, znalo se gdje je. Svaki rođendan ili imendan se pokušao obaviti u Gartenu, uz roštilj ili pečenje, najbolje s kruhom ispod sača. Svatko je bio pozvan tko je htio doći. Uživao je i svakoj sitnici tog Gartena, kojeg je svojim rukama obnovio i održavao. I to su bile odrednice Mikijeva karaktera, koje su, da je bio veliki radnik, a i još veći čovjek i prijatelj svakome.

Miki je čitav život pomagao drugima. Bio je srčani prijatelj svima u životu i nikada se nije odmaknuo s tog puta. Na kraju krajeva ostaje, da je bio najviše prijatelj drugom, a najmanje sebi.

Komentari

Cuk,Cuk! Lju Dino. Ne ti je spokoj vjecni.

pokoj vječni prijatelju i pozdrav svima na bijači iz kampa heroja u sarajevu

ko pošteno umre ne umire nikad

Legenda, najveća

Pokoj ti dusi moj Miki. Uvjek si u nasim srcima .??

Pokoj ti vjecni ljudino!
Pocivaj mirno u Gospodinu!

Pokoj ti duši Miki. Bog te blagosovio.
Laka ti Hrvatska gruda bila .

Miki je bio legenda, pokoj mu viječni..

POKOJ ti vjecni suborce

Godina dana od smrti Milenka Čuvala

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Leptir nejednakih krila Ružica Zeljko
ljubuski.info
Vrijeme je za otrježnjenje Dr. fra Luka Marković
ljubuski.info
Evo nam ga opet Treći! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Mamci za krokodile Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto