Godina dana od smrti Milenka Čuvala

ljubuski.info

Na današnji dan prije godinu dana, 13. svibnja, nakon kraće bolesti u Hannoveru (Njemačka), u 59. godini života preminuo je Milenko Čuvalo Miki.

Milenko Čuvalo, zvan Miki, rođen je 12.10.1958. godine u Proboju (Ljubuški, BiH), kao jedinac majke Mile Čiuvalo. Odrastao je u Gornjem Proboju. Poslije završene škole otišao je u vojsku, u 1991. godini uključuje se u Domovinski rat do 1995., dobivši čin zapovjednika voda. 1997. godine se iselio u Hannover (Njemačka), gdje je radio na gradilištu. Godine 2000. je upoznao buduću suprugu Milenu, s kojom se 13.6.2009. godine, na Sv. Antu, u Hannoveru i vjenčao. Godine 2012. je počeo raditi u firmi od Marka Čuvala, rođaka, u kojoj je do početka bolesti bio glavni radnik i u kojoj su ga svi respektirali i cijenili.

Početak bolesti se pokazao u svibnju 2016. godine kada je dobio moždani udar, nakon kojeg su liječnici dijagnosticirali i rak pluća. Primio je tu vijest bez pitanja i složio se s preporukama liječnika, koje su bili put kemoterapija i zračenja. Bio je borac do kraja života, prve terapije je dobro primio pa je uspio izaći iz bolnice. redovito je išao na terapiju i nije pokazao ni jedan posto nemoćnosti, već je išao sam, bez ičije pomoći, na terapiju i natrag. Bilo je čudno doktorima i radnicima u bolnici kako taj čovjek u jednom trenutku može ići sam na terapije i zračenje, a nakon toga popiti kavu i zapaliti cigaru i opet sam otići doma, ili na pola puta iskočiti u Garten.

Voljeni "Garten"

Ono što se sigurno mora spomenuti je Garten (vrt). Taj Garten u Hannover-Ellenriede Kolone Luftbad 2 mu je bio glavno mjesto života u Hannoveru, pored doma i posla. Vikendom Mikija nije trebalo tražiti doma, znalo se gdje je. Svaki rođendan ili imendan se pokušao obaviti u Gartenu, uz roštilj ili pečenje, najbolje s kruhom ispod sača. Svatko je bio pozvan tko je htio doći. Uživao je i svakoj sitnici tog Gartena, kojeg je svojim rukama obnovio i održavao. I to su bile odrednice Mikijeva karaktera, koje su, da je bio veliki radnik, a i još veći čovjek i prijatelj svakome.

Miki je čitav život pomagao drugima. Bio je srčani prijatelj svima u životu i nikada se nije odmaknuo s tog puta. Na kraju krajeva ostaje, da je bio najviše prijatelj drugom, a najmanje sebi.

Glas naroda

Cuk,Cuk! Lju Dino. Ne ti je spokoj vjecni.

pokoj vječni prijatelju i pozdrav svima na bijači iz kampa heroja u sarajevu

ko pošteno umre ne umire nikad

Legenda, najveća

Pokoj ti dusi moj Miki. Uvjek si u nasim srcima .??

Pokoj ti vjecni ljudino!
Pocivaj mirno u Gospodinu!

Pokoj ti duši Miki. Bog te blagosovio.
Laka ti Hrvatska gruda bila .

Miki je bio legenda, pokoj mu viječni..

POKOJ ti vjecni suborce

Godina dana od smrti Milenka Čuvala

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari