Tomislav Madžar - HDZ-ov doktor za sve 21. stoljeća

ljubuski.info

Na stotine e-mail adresa zagrebačkih sportskih klubova i saveza odaslana je prije nešto manje od mjesec dana okružnica pod radnim naslovom "Sistematski pregled sportaša", a kojom se čelnici klubova i saveza obavještavaju kako sportašice i sportaši u sustavu zagrebačkoga sporta mogu ubuduće koristiti usluge Zdravstvene ustanove za medicinu rada i sporta 'Vaš pregled', s obzirom da se i dalje stvaraju velike gužve i duga čekanja za sportske preglede u Poliklinici Zagreb (Borovje i Gajnice).

Znakovito je da je ravnatelj poliklinike "Vaš pregled" još jedan svestrani liječnik-HDZ-ovac, koji je još kao mlađahni stranački kadar - rođen je 1979. u Ljubuškom u BiH - počeo pod visokim političkim pokroviteljstvom uživati svoje prve sinekure, pa zašto njegovoj poliklinici ne proslijediti na pregled i tisuće zagrebačkih sportaša, a s njima i znatan priljev novca. Naime, svi sportaši od "pete do 55 godine", bilo profesionalci, amateri, rekreativci ili veterani, obavezni su prema Zakonu o sportu, ukoliko se organizirano natječu, obaviti dva liječnička pregleda godišnje. Jedan cjeloviti pregled stoji "po glavi" 125 kuna, samog sportaša (ili njegov klub) 40 kuna, a razliku je, dok je Sportska poliklinika djelovala u sklopu svoga prvotnoga osnivača, plaćao Zagrebački sportski savez. U svakom slučaju i danas se razlika troškova pregleda pokriva s neke proračunske adrese, pa je za svaku zdravstvenu ustanovu, tako i za Madžarov "Vaš pregled", pravi bingo postati ovlaštena poliklinika za sistematske preglede sportaša. Njih se godišnje u Zagrebu obavi oko 45.000, pa neka Madžarova poliklinika u prijelaznom razdoblju preuzme "samo" trećinu svih pregleda, što bi realno mogla, eto lijepog godišnjeg prihoda samo od te specifične usluge u visini od gotovo dva milijuna kuna!

Znamo li da je Zagreb prije samo deset godina postao regionalni centar zdravstvene izvrsnosti u sportu sa svojom Sportskom poliklinikom, koja je 2008. dodatno proširena i vrhunski opremljena dodatnom medicinskom opremom, za što je iz sportskog proračuna grada izdvojeno 3,4 milijuna kuna, zdravom razumu logično se nameće pitanje nije li za račun nekog trećeg, samo šest godina nakon pompoznog otvaranja, Sportska poliklinika namjerno postala "ničija", useljenja u neadekvatan prostor kućerka na Borovju bez mnoštva prvorazredne opreme koja je ili rasprodana ili je pod hipotekom ili je ukradena ili se kiseli u nekom skladištu. Sustav koji je gotovo 50 godina organizirano i odgovorno pratio svoje sportaše, preko noći je devastiran, pregledi su se počeli obavljati po i Domovima zdravlja, posve neprimjereno i površno, umjesto negdašnjih šest do osam minuta, danas pregledi traju minutu i pol, pitanje je kome se i kada radi EKG, tko ga očitava, a s devastacijom Sportske poliklinike uništena je najtješnja suradnja s odabranim specijalistima, osobito kardiologije i ortopedije. U "zlatno doba", čim bi na pregledu bila uočena neka anomalija, sportaš je automatski upućivan u neki od kliničkih bolničkih centara na detaljnu obradu. Trenutno je prepušten sebi te svojim ili klupskih vezama.

Sportska poliklinika kojom se i Bandić osobno ponosio, i u koju su na preglede stizali sportaši iz susjednih zemalja te je svi redom hvalili, nestala je, takva reprezentativna i vrhunska, u bespućima bespotrebne likvidacije Zagrebačkog sportskog saveza. U prijelaznom razdoblju njezin je posao preuzela Poliklinika Zagreb (ispostave Borovje i Gajnice), a otkako se pojavio famozni e-mail koji sportaše upućuje u "Vaš pregled", nerijetki se pitaju je li cijela akrobacija s devastacijom Sportske poliklinike bila unaprijed smišljena u korist HDZ-ova doktora za sve 21. stoljeća - Tomislava Madžara.

Lik i djelo

Za lik i djelo Tomislava Madžara javnost se počela zanimati u srpnju 2015. kada mu je na obranu doktorata u dvorani Škole narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, došla glavom i potpeticama predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. I ne samo da je svjedočila Madžarovu polaganju ispita, nego mu je postavila i pitanje:

Koja je korelacija između psiholoških čimbenika i vremena oporavka kod sportskih ozljeda?, upitala je Madžara predsjednica Grabar Kitarović ispred komisije Medicinskog fakulteta. Da skandal bude potpun u to je vrijeme, baš kao i danas, Tomislav Madžar obnašao savjetničku ulogu u njezinu Uredu na Pantovčaku. Točnije u to je doba bio Povjerenikom za mlade i šport u Uredu predsjednice, u jednom je trenu, pretkraj 2015. godine "izletio" s Pantovčaka jer se previše angažirao u HDZ-ovu izbornu stožeru, ali se, kao neprežaljena Kolindina simpatija, ubrzo vratio na Pantovčak u današnjoj ulozi savjetnika za zdravstvo i sport.

Osim Kolinde Grabar Kitarović, folklornoj obrani Madžarova doktorata na temu "Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša", nazočile su jake HDZ-ove snage Milijan Brkić te taašnji potpredsjednici Sabora Željko Reiner i Tomislav Čuljak, a u publici su bili i čelnici nogometnog i rukometnog saveza, koji su već onda, ili će kasnije, imenovati Madžara u razna svoja liječnička tijela i komisije. Najneobičnije je da je u publici, među uzvanicima uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa te predsjednika HAZU-a Zvonka Kustića, bio i kralj sevdaha Halid Bešlić.

U mlađim danima Madžar se bavio menadžerstvom na glazbenoj sceni, a Halida Bešlića nastavio je zastupati i po završetku studija i kad se odmetnuo u politiku. Zauzvrat, Bešlić mu je nakon svega na domjenku i zapjevao, na najveću radost Anice Kovač koja je, također, bila u probranom društvu koje je Madžarovu obranu doktorata pratilo vrlo burno kao nogometnu utakmicu, plješćući i glasno odobravajući.

Vrlo brzo nakon što je 2005. diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu Madžar postaje član HDZ-a i otad, kao čovjke od najvećeg povjerenja Milijana Brkića sudjeluje u gotovo svim izbornim kampanjama, pa i predsjedničkoj za Grabar Kitarović. Završio je i specijalistički poslijediplomski studij "Menadžment u zdravstvu" pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pa je oboružan titulama i političkim pokroviteljstvom započeo širiti polja svojih djelovanja i utjecaja.

Danas je perla njegovih funkcija zamamna: član je brojnih profesionalnih i humanitarnih organizacija, Zdravstvene komisije Hrvatskog rukometnog saveza i Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog društva za sportsku medicinu pri Hrvatskom liječničkom zboru, Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravstvene komisije IHF-a (Međunarodne rukometne federacije), Zdravstvene komisije HOO-a (Hrvatskog olimpijskog odbora), predsjedništva Hrvatske lige protiv raka te Rotary kluba Zagreb Maksimir. Certificirani je doping kontrolor pri Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping.

I, na kraju, ili prije svega ravnatelj je privatne poliklinike "Vaš pregled" koja obavlja liječničke preglede za vozače, sportaše, radnike, psihologijska testiranja i organizira tečajeve prve pomoći.

Osim po spektakularnoj obrani doktorata u fokusu medija našao kad je svojedobno otkriveno da je kao predsjednik tek osnovane Hrvatske udruge mladih, nakon samo dva mjeseca od njezina osnivanja, dobio od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor, odnosno stan od 180 m2 u strogom središtu grada, u Ulici Frana Petrića 4. U istoj ulici, u kojoj je odnedavno Milan Bandić, kao što smo pisali u prošlom broju, uzurpirao gradski stan namijenjen Zagrebačkoj filharmoniji, koja ga je izvanredno adaptirala i pretvorila u rezidencijalni prostor u kojem su odsjedali dirigenti svjetskog glasa prigodom gostovanja u Zagrebu. Odnedavno u njemu, otkako ga je supruga Vesna izbacila iz bračne ložnice u Bužanovoj, stoluje maestro - Milan! Kao usamljeni dirigent ili mu ipak netko pravi društvo, pisat ćemo u jednom od idućih brojeva.

Osim što uživa naklonost Milana Bandića koji je njegovu polikliniku "počastio" pregledima tisuća sportaša i finom, zajamčenom zaradom, za Tomislava Madžara zauzima se predsjednica države. Nedavno je po njezinu neizravnom nalogu ponovno vraćen u Hrvatski nogometni savez (na čelo Zdravstvene komisije) odakle ga je prije dvije godine, poslije Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, potjerao predsjednik HNS-a Davor Šuker. Ne zato što je Madžar pametniji, mlađi i zgodniji od njega, nego zato što je previše solirao, a na kraju si je umislio da je za hrvatsku reprezentaciju jednako vrijedan i bitan kao Modrić ili Madžukić, pa je zatražio da se i njemu isplati "igračka" premija za nastup na Euru 2016. Šuker ni na što nije osjetljiv kao na lovu, pa je ekspresno pokazao "gladnome" Madžaru izlazna vrata. Koristeći novi odnos snaga unutar HNS-a te česta Šukerova višemjesečnim izbivanja iz Hrvatske, pa dakako i iz Saveza, Madžar se, uz pomoć Predsjedničina zagovaranja, relativno brzo vratio u Kuću nogometa na velika vrata. Što je Šukera razgnjevilo, ali trenutno je preslab za bilo kakve, pa i pojedinačne obračune, osobito protiv mladog HDZ-ovog lava koji ima svoje jake stranačke zaštitnike.

Krešimir Turčin | 7Dnevno

Glas naroda

partija daje ti krila
ko visoko leti nisko pada

A majketi jesi pozitivan ajde se potpisi ,covik je prva liga .

Vlasnik H2O narodnjačkih klubova u Zagrebu i Makarskoj,a savjetnik predsjednici.Ceca i Kolinda skupa.AJJJMOOOO.

Dobro znam obitelj čovjek nema granica ali te su likove stvorila luda vremena

podsjeća me na sanadera
lovrićku
vidoševića
rimac
i ostale politićke letaće

ko se potpiše proguta ga udbin mrak

Sa mnom išao u školu. Uvijek bio i ostao ulizica.

Ali takovi se danas broje nazalost

Umjesto da kažete svaka čast našim ljudima što su dosegli takve granice vi iskazujete zavist i ljubomoru, čovjeka blatite, budite bar jedan dan pozitivni...

Čim se doktor petlja u politiku ne zna on svoj posao

Udbina djeca jašu ali svemu dođe kraj.

Čuli udbina dica nije on taj.

Sve je to biznis rodjo...

Ovi sto laju po covjeku nemaju ni osam razreda osnovne

Ma kakvi osam ,nisu skole vidili ,a ljubomorni na uspjeh ,pozdrav svim Radiscanima ma gdje bili .

pa ja sam stvarno mislija
da samo ljubuška općina
ima sa udbom problema
ali izgleda oko nas svuda
stara udba vlada
jel tak il ne tak udba oko nas

Ali gdje bi nam bio kraj da su svi kao on, obrazovan, mlad, pametan.. sve sto radi sam je zasluzio , bio on ulizica ili ne sam je izabrao i sa zvojim znanjem postigao. Od mene a mislim ni od vas nije ukrao nista

Hvalite me usta moja.Ovaj mali nadobudni jazavac potonut će brže nego što je isplivao.

Izbjeglice do kuda si stiga stani malo opet ćeš doći odakle si pošao nabavi kompas da se orjentiraš ima li oko tebe udbe i ne vrti se kako vjetar duva da bježeć ne bi opwt na početku bio a to je priznaj teško i da ne daj bože na fratre ne naletiš mogu doći u napast da prakticiraju egzorcizam a omete ih udba u nekome

Neka mi kaže netko pametan je li moguće da čovjek ovih godina stekne sve što je Madžar stekao i bude tu gdje je na zakonit način? Nevjerovatno je kolike apetite imaju svi iz ove obitelji kao ovaj Tzv. doktor, braća Ivan i Zrinko i seka im Ana iz mup-a ŽZH.Bit će vremena i za suze zasigurno.

imaju naivne i potkupljene glasače
krelo sektaše što ih prate
sudstvo doktore i profesore
i mogu raditi šta god hoće
e dokle dokle naš tupavi narode
jel tsk il ne tak ili sam ja nešto falija

Lučić je sa 29 godina vozio auto po ljubuškom od 200 000 DM.sa SSS.

I oni su moja Udbaska Obitelj i vidi sad u HDZ u čuda rade

Skegre i Madzari di je mamograf ?
Djeca iz Hercegovacko zavicajnog kluba

Hoćeš kontakt pa nazovi i pitaj.
U medjuvremenu prošetaj do Doma zdravlja.
Nakon toga sa lažnim nickom povraćaj po internetu.

Dosta ti je did Barisa j.bava hrvatski narod sa vagom, pa caca pokra di je stiga a sad bi i ti jeli ?

Gdje je prilog sa večeri Ljubušaka u Zagrebu

Koliko samo zlobe iljubomore ima u ovim komentarima. Tko poznaje Tomislava iz skole, zna da je uvijek bio odlican ucenik. Fakultet je zavrsio u roku. Zasto tako mlad , obrazovan i pametan covjek ne moze uspjeti. S takvim ljudima se trebamo ponositi, a ne pljuvati po njima. Pogledajte tķo nam vodi politiku u Ljubuskom, takvi se moraju sramiti.

Za mene je samo Mate Grande Doctore ,sve drugo su samo braca.Mate je mogao lobati golmana s gola na gol na Brigu kad je htio.sta je covjek sladoleda pojeo od mene na okladu ,ja ni do precke a on veci od gola.

mate je Kralj za njih sviju od blecine pa na dalje u obitelji zirafici

Poštovani,
inače nemam običaj ostavljati komentare na portale, ali ovog puta se osjećam pozvanim uraditi to.
Može Vas biti sram koliko zavisti, jala i najnižih ljudskih strasti prema dijetetu Vašeg grada, a kojem je jedini grijeh što je uspio u životu, i kroz to cijelo vrijeme nesebično pomagao mnogima! Nisam stanovnik Vašeg grada, ali mogu reći da bih bio sretan da u mom gradu ima šta više ljudi kao što je Vaš Tomislav, i da Vam se ne mogu načuditi što, umjesto da se ponosite svojim momkom i skinete mu kapu na energiji, sposobnosti i požrtvovnosti, Vi ga pljujete??? Čudan smo mi narod, sve će ti oprostiti, ali uspjeh nikada!

U Ljubuškom vlada samo ljubomora, zavist i pomalo se pretvaraju u mržnju.
Ništa ne radit, a ako je netko radnik i uspješan onda udri pljuj po njemu.

žalosno je što ove sve komentare piše 5 ljudi koji misle da formiraju mišljenjeee...

A mora se priznat da znaju sve di se tko s kravom sudario a di s magaretom a to nekome smeta.

Tomislav Madžar - HDZ-ov doktor za sve 21. stoljeća
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari