Kako će HDZ 1990 na izbore?

ljubuski.info

Predsjedništvo HDZ-a 1990. na jučer održanoj sjednici donijelo je odluku kojom se za 11. i 12. svibnja saziva stranačka klauzura na kojoj će se definirati kandidati ove stranke od najviše do najniže razine na predstojećim općim izborima te na kojoj će se usvojiti stranački program za nadolazeće izbore.

Ilija Cvitanović predsjednik HDZ-a 1990. potvrdio je kako će županijski odbori stranke s cijelog područja BiH do održavanja ove klauzure dostaviti prijedloge koalicijskih partnera kako bi ih Predsjedništvo na klauzuri moglo odobriti te kako bi se moglo pristupiti potpisivanju i realizaciji dogovora.

Predsjedništvo HDZ-a 1990. također je donijelo okvirni plan kampanje koji će biti usvojen na klauzuri, odnosno na Središnjem odboru i Predsjedništvu koji će se tada održati, a što će biti ulazak u predizborne aktivnosti.

Na pitanje o samim kandidatima i pozicijama, Cvitanović je kazao kako će se sve znati tada.
Ozbiljne stranke sačekaju raspisivanje izbora i izborno zakonodavstvo po kojem će se natjecati i u skladu s tim donose odluke, istaknuo je Cvitanović.

Nepoznanice

Podsjećamo, pitanje izbornog nastupa HDZ-a 1990. i dalje je nepoznanica kada je riječ o pojedinim pozicijama, a nakon posljednje sjednice Predsjedništva HNS-a moglo se čuti kako će HDZ 1990. samostalno ići na izbore, a da ostavljaju mogućnost da se dogovaraju o zajedničkom nastupu u HNS-u oko onoga što se nazvalo legitimnim predstavljanjem, što bi u značilo mogućnost dogovaranja oko Predsjedništva BiH kao i predstavnika u Republici Srpskoj.

Međutim, konkretnog odgovora na pitanje na kojim bi se pozicijama mogao postići dogovor još uvijek nema. HDZ 1990. već jedno vrijeme održava suradnju s pojedinim hrvatskim strankama koje se označavaju kao oporbene, ali i na tom polju nije bilo konkretnog dogovora gdje bi i u kojoj formi trebali nastupati zajedno.

Dnevni list

Glas naroda

Zar ovi još postoje ?

Ne samo ti postojis .Bog samo tebe stvotri...........uh bravu jedan

Kako će HDZ 1990 na izbore?

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari