Federalni inspektori otkrili 756 radnika "na crno"

ljubuski.info

Od 26. ožujka do 24. travnja federalni inspektori su izvršili 1.223 inspekcijska nadzora i izdali 857 prekršajnih naloga u iznosu od 1.299.622 KM, prioćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

U okviru prvog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH u 2018. godini, federalni inspektori su, u navedenom razdoblju izvršili i 21 kontrolni nadzor. Napravljena su 1.223 zapisnika, izdano je 857 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.299.622 KM, naplaćen je iznos od ukupno 61.938 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečena je 251 upravna mjera, od kojih se 58 odnosi na mjere privremene zabrane rada.

Od 353 kontrolirana gospodarska subjekta u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, utvrđeno je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, a 26 subjekata nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodane robe i izvršene usluge.

U suradnji sa županijskim upravama za inspekcijske poslove, a prema dostupnim informacijama, u prvom tromjesečju 2018. godine zatečeno je 756 radnika "na crno".

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove podsjećaju da je naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti na borbi protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, verterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u suradnji sa županijskim inspektorima rada.

Federalna uprava za inspekcijske poslove poziva sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, a kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog sankcioniranja. Također, napominju da će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu.

Glas naroda

Samo?

Pa zar ima neko da radi na crno bože sačuvaj

25 godina radim na crno.I kome da se zalim.Idi kuci ako ti se ne svidja.Opet lakse nego na dnevnicu bar nesto dodje na kraju mijeseca.

da li su bili u policiji,elektroprivredi,bezbrojnim ministarstvima i općini? Tamo bi imali posla tri godine

Federalni inspektori otkrili 756 radnika "na crno"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari