Gradit će se rehabilitacijski bazen za djecu s poteškoćama u razvoju

ljubuski.info

Među 27 točaka dnevnog reda 17. sjednice OV-a Ljubuški, održane u ponedjeljak, 23. travnja, našla se i ona vezana za izvješće o radu za 2017. godinu i program rada za 2018. godinu JU Dječji vrtić Ljubuški.

Ova točka je dobila potporu većine vijećnika, koji su prethodno dobili na uvid relevantne činjenice i podatke o ovoj ustanovi.

120 polaznika

Naime, u izvješću o radu Dječjeg vrtića Ljubuški kroz proteklu godinu navodi se kako je vrtić radio s predškolskom djecom u sedam odgojnih skupina, a kapacitet broja mjesta postojećeg objekta opremljen je za 120 polaznika. Upisi i ispisi vršeni su tijekom cijele 2017. godine, tako da je kapacitet skoro svaki mjesec bio popunjen, osim dva ljetna mjeseca.

Kroz proteklu godinu uspješno je osposobljen edukacijsko-rehabilitacijski kabinet i kabinet pedagoga. Također, Dječji vrtić je sudjelovao u projektu "Zdravo jedi, zdravo rasti" Federalnog zavoda za javno zdravstvo, čime je ispunio sve kriterije te dobio prestižni certifikat "Vrtić – prijatelj zdrave prehrane".

Kako je predočeno u izvješću, tijekom 2017. godine djelatnost vrtića obavljalo je 18 djelatnika, a ukupan ostvaren prihod iznosio je 336.130 KM ili 28.010 KM mjesečno.

Uplate roditelja u 2017. za 12 mjeseci su, pak, iznosile 167.285 KM.

Kao i u prošloj, i u 2018. godini će se provoditi redovni plan i program predškolske ustanove reguliran normativima i standardima predškolskog odgoja.

Cilj je, istaknuto je, u ustanovi zadržati radno mjesto edukacijskog rehabilitatora i pedagoga jer su ta radna mjesta neophodna za rad s djecom predškolske dobi, a osobito u radu s djecom s posebnim potrebama.
Sustav centralnog grijanja

U 2018. godini ustanova provodi projekt realiziran s Razvojnom agencijom Češke Republike, kojim će biti osigurano potpuno novo i najmodernije centralno grijanje. Vrijednost projekta je 118.000 eura, a uključuje izgradnju nove kotlovnice i najmodernijeg sustava centralnog grijanja na bio masu i pelet te kompletan sustav tople vode u ustanovi razveden u kuhinju i u sanitarne čvorove.

Dječji vrtić Ljubuški planira nastaviti suradnju sa Srednjom strukovnom školom Ruđera Boškovića i Knjižnicom Ljubuški, a u planu je i izgradnja bazena veličine 5×15 metara za potrebe djece s poteškoćama u razvoju, koji po svojim medicinskom nalazima trebaju takav vid rehabilitacije.

Ova ustanova bi kroz vanjske suradnike organizirala školu plivanja te u ljetnim mjesecima, kada je manji broj polaznika, time upotpunila svoju ponudu i povećala kapacitet. Za ovaj projekt, kako je priopćeno, već je pripremljena projektna dokumentacija.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Pohvalno!

Čito sam nekidan, ako me pamćenje služi a jest Bogu vala, ta teenager kradeze kikakuša je izjavila da će bazen biti otvoren za dva mjeseca, a evo još ni planovi nisu gotovi. Znači po kradezeovski, ulje cvrka na tavi a ptica na grani. Aaa Bože ubrani, koji specijalni slučajevi.

Pametnije bi im bilo da dabave vozilo s rampom za djecu koja su teško pokretna a ne da sanjaju o nekakvim bazenima,doduše treba KUMU posla jer nema više di s kockama a i izborna je god,ali sve nas je manje pa će i toga trebati manje, uhljebljivanje, uhljebljivanje - rezultat pustoš

Evo sto ste jalni i zugate na mjesec mogli ste se potruditi i poslusati sto zena kaze.
Vozilo adekvatno sa rampom je kuplkeno davno i obavlja prijevoz djece odavno.
Mjesate bazen koji ce se praviti kod vrtica za potrebe vrtica sa rehabilitacijskim bazenom koji se nalazi u samoj ustanovi , napravljen je prilikom izgradnje objekta ali takvi bazeni zahtjevaju posebnu opremu jer se radi o djeci sa poteskocama. Na zalost sve morate svojim jadom zastrapati ali to samo o vama kaze kakvi ste. Treba domanovice otvoriti ponovno za vas sa posebnim potrebama pljivanja po svemu.

ovo piše Viktor njegov rukopis

Misliš na viktora zvanog trava?

Zar ima itko od travara u partiji???
Trava je droga i samim tim nije legalna.
Kako fratri na partijskim skupovima mogu te drogeraše blagoslivat i sjediti s njima onda su i on neured kao i ti drogeraši.Protiv zla se treba boriti ne mu se prilagođavati i podržavati ga.

Mjesečni prihod 2800 KM mjesečno,pa to nije dovoljno za plaću direktora.Pa to se ne isplati držat.Gdje su plaće njegovateljicima i drugi troškovi.Koliko se Viktor puše kroz grad ko da raspolaže milijunskim proračunom.On u minusu.Svašta

Nauči brojeve čitati.

Ima para za sepurenje sa svojom ekipiciom po kavama svaki dan.

Najjača ekipa u gradu, u svakom smislu.
Priče kruže kako su u stranci jedini sa stavom.
Zajebana ekipa, ni Vizentaner im ne može ništa

Pričaš priču o autu s rampom.osobno poznajem familiju koja ima dijete sa posebnim potrebama i ovisna je o pomoći uže Obitelji dk se vi šepurite u tim političkim OKLOPIMA,HDZ,HSP,HDZ-90.svi ste isti Foteljaši,za dobrobit dijece a pogotovo sa posebnim potrebama nije niko protiv ali ti vaši SPINOVI i mazanje očiju sirotinji i o zdravoj hrani i.t.d. kako vas nije STRAH od Svemogućeg,sram nek vas je.

Sta ti pricas. Auto je svakodnevno prisutan i vozi djecu. Izidji malo iz rupe pa pogledaj.
Svaki dan kod OS u Ljubuskom bude par puta dnevno to vozilo.
Nemas razloga ono sto je uredno izmisljat da ne postoji.

Gradit će se rehabilitacijski bazen za djecu s poteškoćama u razvoju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari