Gimnazija Ljubuški najbolja na polufinalnom natjecanju "Ponos domovine"

ljubuski.info

Na polufinalnom natjecanju “Ponos domovine” koju istoimena udruga iz Zagreba organizira i ove godine, u amfiteatru Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu održano je završno natjecanje za učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku i nastavnom planu i programu.

Sa završnoga bh natjecanja dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine izborile su nastup na finalnom natjecanju u Zagrebu, prenosi Radio Široki Brijeg.

Prvo mjesto osvojili su učenici Gimnazije Ljubuški, dok je drugo mjesto pripalo učenicima Srednje strukovne škole Široki Brijeg, a treće mjesto osvojili su učenici KŠC Don Bosco iz Žepča.

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića osvojili su peto mjesto, No, učenik Gimnazije Marko Sesar sa ostvarenih 96,9 bodova bio je uvjerljivo najbolji u testu znanja iz povijesti, znanosti, sporta, kulture, religije i ostalih društvenih disciplina. Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz Zapadnohercegovačke županije, Hercegbosanske županije i Žepča.

Kao i proteklih godina pokrovitelj cjelokupnoga natjecanja je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a u sportskom dijelu Hrvatski olimpijski odbor.

Finalno natjecanje održat će se od 26. do 28. travnja u Policijskoj akademiji u Zagrebu.

jabuka.tv

Glas naroda

Cestitke!!

Bravo za nase. I iz Zg-a ocekujemo dobar rezultat.

Dame i gospodo nacionalisti,

Naša domovina je Bosna i Hercegovina, ne znam zašto naša djeca odlaze na takmičenje u Zagreb?

Gimnazija Ljubuški najbolja na polufinalnom natjecanju "Ponos domovine"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari