Violeta i Orbico među najpoželjnijim posladavcima u BiH

ljubuski.info

Prema mišljenju bh javnosti, Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2018. godinu je tvrtka dm drogerie markt, kojoj je ova prestižna titula dodijeljena treću godinu zaredom na svečansti održanoj u petak, u hotelu Holiday u Sarajevu.

Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH dodjeljuje Kolektiv – Posao.ba, koja već 12 godina organizira opsežno istraživanje tijekom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasovati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca je prethodilo dvomjesečno istraživanje u kojem su sudjelovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine, temeljem kojeg je određen poredak TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca.

Među TOP 10 poslodavaca za 2018. godinu, poslije prvoplasirane dm drogerie markt, našle su se tvrtke HIFA Group, BH Telecom, Violeta, Coca-Cola HBC BH, Bosnalijek, AlJazeera Balkans, Elektroprivreda BiH, HOLDINA i Bingo.

Ove godine, metodologija izbora Najpoželjnijeg poslodavca u BiH je dodatno unaprijeđena kako bi se osigurala autentičnost rezultata istraživanja, a još jedna novost u odnosu na prethodne izbore je da su sudionici istraživanja pored izbora za TOP 10 poslodavaca, mogli glasovati i za najpoželjnije poslodavce u čak 15 sektora.

Tako je u sektoru Marketinga i PR-a, za najpoželjnijeg poslodavca izabrana kompanija Altermedia, u sektoru Hotelijerstva i turizma kompanija Sol Azur & Buena Vista, a u sektoru Računovodstva i revizije, kompanija Deloitte BiH. Prvoplasirana kompanija u sektoru Farmacije je kompanija Bosnalijek, u sektoru Medija, kompanija AlJazeera Balkans, dok je za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru Proizvodnje izabrana kompanija Violeta.

Za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru Prehrane, proglašena je kompanija Bimal d.d., u sektoru Maloprodaje, kompanija dm drogerie markt, te HIFA Group u sektoru Nafte i plina. U sektoru Fashion & Retail, najpoželjniji poslodavac je kompanija Inditex.

Kad je riječ o Javnom sektoru, najpoželjniji poslodavac je kompanija BH Telecom, dok je u ICT sektoru to kompanija Microsoft BiH. U FMCG sektoru najpoželjniji poslodavac je Coca-Cola HBC BH, u Finansijskom sektoru kompanija UniCredit Bank, a u Distributivnom sektoru, prvo mjesto je pripalo kompaniji Orbico.

Glas naroda

da nismo mozda u svicarskoj rekao bi dok ovo citam daje bolje u bih

Eto koliko su jadni iz orbica ljudima daju placu 300 km [ * neprimjereno * ]i jedna [ * neprimjereno * ]ska

Bingo???? Hahahaha

Kakvi su onda losiji mozete samo zamislit

Das ovim novinarima malo novaca i napisu o tebi kao da je i SV.Pavle ljubomoran na tvoje teolosko znanje.
Ovdje se sve kupuje pa i popularnost.
A jesu darezljive i interesantne tvrtke.Hvala vam na poslu.

Na grude-online komentari su zabranjeni, na bilo koji clanak o Violeti. To vam govori koliko je Violeta pozeljna i omiljena u Grudama. Neka kazu iz omiljene Violete koliko im je radnika otislo u druge firme...

Violeta i Orbico među najpoželjnijim posladavcima u BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari