Potvrđen nestanak naoružanja iz Granične policije BiH

ljubuski.info

U povodu navoda koje je prethodnih dana objavila nekolicina medija o nedostajućim "snajperima" i streljivu iz skladišta Granične policije (GP) BiH, ta je policijska agencija, u cilju točnog informiranja, priopćila da je tijekom 2017. godine izvršen redovit popis materijalno-tehničkih sredstava i opreme Granične policije BiH kao i pregled cjelokupnog naoružanja u GP BiH, koje su obavili certificirani instruktori za vatreno oružje.

Tom prilikom je u jednoj organizacijskoj jedinici utvrđeno da nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja.

Obzirom na utvrđeni nedostatak, direktor GP-a BiH Zoran Galić formirao je izvanrednu popisnu komisiju za materijalno-tehnička sredstva i opremu, koja je po izvršenom popisu potvrdila da nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja. Potom je, odlukom direktora GP BiH, formiran istražni tim za utvrđivanje činjeničnog stanja u svezi nedostajućih materijalno-tehničkih sredstava i dijelova opreme s naoružanja. Predmet istrage bio je i utrošak streljiva koje je iz skladišta izuzimano za provođenje vježbi bojevog gađanja, a ne nedostajuće streljivo u samom skladištu, kako su to objavili mediji. Tim je sačinio informaciju o poduzetim aktivnostima i utvrđenom činjeničnom stanju koju je, direktor GP-a BiH Galić 19. travnja 2018. godine dostavio Tužiteljstvu BiH, stoji u priopćenju u kojem se dodaje da će u konkretnom slučaju Tužiteljstvo ocijeniti je li potrebno pokrenuti istragu u svezi eventualnog postojanja kaznene odgovornosti za određena kaznena djela počinjena od strane određenih osoba ili više njih u GP-u BiH.

Uz navedeno, pripadnici Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu GP BiH poduzimaju propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti pripadnika GPBiH u svezi ovog slučaja.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamenta BiH, potvrdio je za novinsku agenciju Patria da je kod predsjedatelja Zajedničke komisije Sifeta Podžića inzistirao da žurno zatraži informaciju o navodima da su iz Granične policije (GP) BiH nestali snajperi te veća količina streljiva. Mehmedović je najavio i da će tražiti i sjednicu Komisije za obranu i sigurnost na kojoj će se razmatrati to pitanje.

Optužuju Zorana Galića

Naime, zastupnica Demokratske fronte (DF) u Parlamentu BiH Hanka Vajzović ranije je zatražila izjašnjenje od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o tome jesu li točne informacije da su iz skladišta GP BiH nestali snajperi i više tisuća komada streljiva, kao i zašto tako ozbiljno kriminalno djelo istražuje "interna komisija" GP-a, a ne SIPA i Tužiteljstvo BiH.

No, ministar Mektić se nije oglasio po tom pitanju. I skupina graničnih policajaca zatražila je od ministra Mektića da od Tužiteljstva BiH traži pokretanje žurne istrage u Graničnoj policiji BiH, zbog, kako je navedeno, umiješanosti čelnika te policijske agencije u izvršenje više kaznenih djela.

Oni u pismu ministru sigurnosti BiH optužuju direktora Granične policije Zorana Galića i službenika Vladimira Popovića, kao i neke njihove bivše suradnike, za nestanak optičkih nišana (snajperi) i više tisuća komada streljiva iz skladišta GP-a BiH.

Glas naroda

pošto je optika,ozbiljan kupac

Ovaj Galić ne zna brojati. Pokusao je uciti matematiku brojeci manjak nakon trosenja ukrajinki i moldavki ali lako su otisle nije mogao izaci ma polaganje ispita.
Zoki legendo zovi Dobrocinitelja da te spasi.

Optike trazite u g.Ovcine,Dumancica a i Galica obidite Lovacka drustva,Nevesinje,Siroki.Optika se djelila kumovima i lovcima jer ova ekipa u DGS uziva obilazit lovista u Nevesinju,srndaci,jeleni,veprovi to je hrana za ovo jebace i DGS.Zna li tko kolka je sad tarifa za posa u DGS?

Čuvaju Granicu a vidi ovo, za emisiju vjerovali ili ne. Je li ovo prvoaprilska? Sramota!

jeli ovog vozi turćin

pa oni su pošteni kako će falit oni provode finoću red i disciplinu

Pa krivo su brojili tako ce bit priopcenje jer su svi posteni neznaju oni za sebe!

Potvrđen nestanak naoružanja iz Granične policije BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari