Potvrđen nestanak naoružanja iz Granične policije BiH

ljubuski.info

U povodu navoda koje je prethodnih dana objavila nekolicina medija o nedostajućim "snajperima" i streljivu iz skladišta Granične policije (GP) BiH, ta je policijska agencija, u cilju točnog informiranja, priopćila da je tijekom 2017. godine izvršen redovit popis materijalno-tehničkih sredstava i opreme Granične policije BiH kao i pregled cjelokupnog naoružanja u GP BiH, koje su obavili certificirani instruktori za vatreno oružje.

Tom prilikom je u jednoj organizacijskoj jedinici utvrđeno da nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja.

Obzirom na utvrđeni nedostatak, direktor GP-a BiH Zoran Galić formirao je izvanrednu popisnu komisiju za materijalno-tehnička sredstva i opremu, koja je po izvršenom popisu potvrdila da nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja. Potom je, odlukom direktora GP BiH, formiran istražni tim za utvrđivanje činjeničnog stanja u svezi nedostajućih materijalno-tehničkih sredstava i dijelova opreme s naoružanja. Predmet istrage bio je i utrošak streljiva koje je iz skladišta izuzimano za provođenje vježbi bojevog gađanja, a ne nedostajuće streljivo u samom skladištu, kako su to objavili mediji. Tim je sačinio informaciju o poduzetim aktivnostima i utvrđenom činjeničnom stanju koju je, direktor GP-a BiH Galić 19. travnja 2018. godine dostavio Tužiteljstvu BiH, stoji u priopćenju u kojem se dodaje da će u konkretnom slučaju Tužiteljstvo ocijeniti je li potrebno pokrenuti istragu u svezi eventualnog postojanja kaznene odgovornosti za određena kaznena djela počinjena od strane određenih osoba ili više njih u GP-u BiH.

Uz navedeno, pripadnici Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu GP BiH poduzimaju propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti pripadnika GPBiH u svezi ovog slučaja.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamenta BiH, potvrdio je za novinsku agenciju Patria da je kod predsjedatelja Zajedničke komisije Sifeta Podžića inzistirao da žurno zatraži informaciju o navodima da su iz Granične policije (GP) BiH nestali snajperi te veća količina streljiva. Mehmedović je najavio i da će tražiti i sjednicu Komisije za obranu i sigurnost na kojoj će se razmatrati to pitanje.

Optužuju Zorana Galića

Naime, zastupnica Demokratske fronte (DF) u Parlamentu BiH Hanka Vajzović ranije je zatražila izjašnjenje od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o tome jesu li točne informacije da su iz skladišta GP BiH nestali snajperi i više tisuća komada streljiva, kao i zašto tako ozbiljno kriminalno djelo istražuje "interna komisija" GP-a, a ne SIPA i Tužiteljstvo BiH.

No, ministar Mektić se nije oglasio po tom pitanju. I skupina graničnih policajaca zatražila je od ministra Mektića da od Tužiteljstva BiH traži pokretanje žurne istrage u Graničnoj policiji BiH, zbog, kako je navedeno, umiješanosti čelnika te policijske agencije u izvršenje više kaznenih djela.

Oni u pismu ministru sigurnosti BiH optužuju direktora Granične policije Zorana Galića i službenika Vladimira Popovića, kao i neke njihove bivše suradnike, za nestanak optičkih nišana (snajperi) i više tisuća komada streljiva iz skladišta GP-a BiH.

Glas naroda

pošto je optika,ozbiljan kupac

Ovaj Galić ne zna brojati. Pokusao je uciti matematiku brojeci manjak nakon trosenja ukrajinki i moldavki ali lako su otisle nije mogao izaci ma polaganje ispita.
Zoki legendo zovi Dobrocinitelja da te spasi.

Optike trazite u g.Ovcine,Dumancica a i Galica obidite Lovacka drustva,Nevesinje,Siroki.Optika se djelila kumovima i lovcima jer ova ekipa u DGS uziva obilazit lovista u Nevesinju,srndaci,jeleni,veprovi to je hrana za ovo jebace i DGS.Zna li tko kolka je sad tarifa za posa u DGS?

Čuvaju Granicu a vidi ovo, za emisiju vjerovali ili ne. Je li ovo prvoaprilska? Sramota!

jeli ovog vozi turćin

pa oni su pošteni kako će falit oni provode finoću red i disciplinu

Pa krivo su brojili tako ce bit priopcenje jer su svi posteni neznaju oni za sebe!

Potvrđen nestanak naoružanja iz Granične policije BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari