Nepravomoćne zatvorske kazne zbog laboratorija za uzgoj indijske konoplje

ljubuski.info

Županijski sud u Širokom Brijegu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u petak je izrekao zatvorske kazne Borisu Čondri (38) i Zoranu Bošnjaku (57), potvrđeno je iz Tužiteljstva ZHŽ.

Boris Čondra je dobio 1 godinu i 6 mjeseci, a Zoran Bošnjak 3 godine zatvora. Optuženima je uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, oduzeti su im predmeti za uzgoj i proizvodnju droge, kao i sam droga, te ih je sud obvezao na plaćanje troškova postupka, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dalo je odobrenje FUP-u Sarajevo od suda zatražiti odobrenje za pretres obiteljske kuće Zorana Bošnjaka. Pretresom su pronađeni predmeti za elektro-instalaciju i ventilaciju, sito, 294 stabljike i određenu količinu suhe biljne materije, za koje je utvrđeno da predstavljaju opojnu drogu.
'Slijedom navedenog, tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv optuženika stavljajući im na teret da su se dogovorili da uzgoje indijsku konoplju i od nje dobiju drogu marihuanu. U mjestu Donji Gradac, Provo, grad Široki Brijeg, na katu stambeno-poslovnog objekta u vlasništvu Zorana Bošnjaka napravili su laboratorij za uzgoj indijske konoplje. Kako bi prikrili ilegalni laboratorij za proizvodnju droge, tijekom noćnih sati, uz pomoć magneta, na električnom brojilu, blokirali su očitovanje potrošnje električne energije. Sjemenke indijske konoplje su nabavljali od njima poznatih osoba, iz kojih su uzgojene 294 stabljike visina do 15 cm do 180 cm, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

S obzirom da je presuda nepravomoćna, nakon što tužiteljstvo zaprimi pismeno izrađenu presudu odlučit će o ulaganju žalbe na odluku od kaznenopravnoj sankciji.

Glas naroda

sad će teći med i mlijeko i svi će se trkom vratit iz njemačke

e jeb.. ga ne možeš se ni poljoprivredom bavit

Nepravomoćne zatvorske kazne zbog laboratorija za uzgoj indijske konoplje

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari