HT Eronet nije hrvatska tvrtka!

ljubuski.info

HT Eronet nije hrvatska kompanija! Njezinim marketingom upravlja Deutsche telekom, i godinama većina novca iz marketinškog proračuna koji nije mali odlazi srpskim i bošnjačkim medijima, od kojih neki vode medijski rat protiv Hrvata, dok hrvatski mediji od kompanije čiji su korisnici uglavnom Hrvati dobivaju mrvice, izjavio je gostujući u programu Radija Herceg Bosne novinar Večernjeg lista i i član Upravnog odbora BHRT Zoran Krešić.

On je naglasio da to ne amenstira predsjednika Uprave HT Mostar Vilima Primorca od odgovorosti za takvu poslovnu politiku. Naglasio je kako Primorac mora biti svjestan da je na tu dužnost došao ka kadar legitimnih predstavnika Hrvata u BiH.

Krešić je to kazao komentirajući informaciju koju je objavio Hrvatski medijski servis, kako HT Eronet prema media planu, u sljedećoj godini planira zakup oglasnog prostora na Federalnoj televiziji, te drugim sarajevskim i banjalučkim televizijama u uznosu od 274.000 KM, dok je primjerice mostarska telekomunkacijska kompanija planirala oglašavanje na samo jednoj televiziji na hrvatskom jeziku u BiH, Našoj TV i to u mizernom iznosu od 6.000 KM.

Na sličan način HT Eronet, prema media planu, glavninu "marketinškog kolača" planira dati srpskim i bošnjačkim radio postajama i portalima.

Zanimljivo je i kako se u media planu ne nalazi ni jedna lokalna radio postaja na hrvatskom jeziku sjeverno od Kupresa, čime se daje argumentacija onima koji tvrde da politika HNS-a diskriminira Hrvate u BiH.
Uvjeren sam kako nitko od hrvatskih političara, uključujući i gospodina Čovića ne zna za ovu činjenicu, kojom se izravno potkopava i njegova i politika HNS-a, izjavio je glavni urednik Hrvatskog Medijskog Servisa Milan Šutalo.

Da je takva marketinška strategija rezultirala time da je HT Eronet pridobio korisike BH telecoma i Telekoma RS, rekao bi im svaka čast. Ovako HT Eronet već godinama daje milijune maraka bošnjačkim i srpskim medijima, hrvatskim mrvice. Time jača i one medije koji vode medijski rat protiv Hrvata, dok Eronet pri tom ostvaruje sve lošije poslovne rezultate, što potvrđuje i izvješće o poslovanju u prva tri mjeseca ove godine, kazao je za radio Herceg Bosne glavni urednik Hrvatskog Medijskog Servisa Milan Šutalo.

To se, dodao je Šutalo, pod hitno mora promijeniti. -HT Eronet treba primjeniti model kojeg koristi BH Telecom koji ostvaruje izvrsne poslovne rezultate. Onoliko koliko BH Telekom izdvoji novca za oglašavanje na medijima na hrvatskom jeziku, toliko HT Mostar treba izdvojiti novca za oglašavanje u medijima na bosanskom jeziku, kazao je glavni urednik HMS-a.

HMS o Eronetovom marketingu: 98 posto novca televizijama u Sarajevu, B. Luci i Bjeljini, 2 posto Našoj tv

Hrvatske telekomunikacije Mostar objavile su natječaj pod nazivom "Pružanje usluga planiranje i zakup medija".

Mostarska telekomunikacijska kompanija, vidljivo je to iz dokumentacije koja je u posjedu Hrvatskog Medijskog Servisa, planira u sljedećem jednogodišnjem razdoblju potrošiti za oglašavanje milijun maraka. I taj iznos za kompanije veličine HT Eroneta, koje se bave pružanjem telekomunikacijskih usluga nije velik.

Pitanje je, međutim, kako je Eronet planirao utrošiti taj novac i što će biti rezulati te marketinške investicije.

Od milijun maraka za oglašavanje na televizijama u BiH, HT Eronet, prema media planu kojeg još uvijek mogu otkupiti marketinške agencije, namjerava potrošiti 280.000 KM. Najviše novca planirali su potrošiti za objavu reklama na Federalnoj televiziji, čak 40.000 KM, jedanko kao i na OBN-u, po 36.000 KM planirano je za oglašavanje na PINK-u BiH i BHRT-u, za BN televiziju planirano je 32.000 KM, za FOX tv 20.000, za RTRS 16.000, ATV Banja Luka 10.000, koliko i za NTV Hayat.

Među 11 televizija koje će u narednih godinu dana financirati HT Eronet, čije usluge dominanto koriste Hrvati samo je jedna televizija na hrvatskom jeziku- Naša tv, na kojoj je mostarska kompanija planirala zakupiti oglasni prostor u vrijednosti od mizernih 6.000 KM.

Drugim riječima, televizije sa sjedištem u Sarajevu, te Banjaluci i Bijeljini dobit će ukupno 274.000 KM, ili skoro 98 posto, dok će televizije na hrvatskom jeziku dobiti tek nešto više od 2 posto Eronetovog marketinškog proračuna za tv oglašavanje.

Posebno zanimljiv je Eronetov marketinški plan za radio postaje i internetske portale, prema kojem će radio postaje na srpskom i bosanskom jeziku dobiti dvostruko više novca od radiopostaja na hrvatskom jeziku, za koje je izuzev Radia dobre vibracije, planirano po skromnih 2000 KM u razdoblju od godinu dana. Toliki iznos, 2000 KM planiran je i za radio Herceg Bosne, koji signalom pokriva gotovo cijelo područje BiH. Pri tom, gotovo polovica lokalnih radipostaja, koje program emitiraju na hrvatskom jeziku, u BiH neće dobiti ni marke.

Za oglašavanje na različitim internetskim stranicama Eronet je planirao utrošiti 250.000 KM. Nije, međutim, jasno po kojim kriterijima su birali stranice na kojima se planiraju oglašavati. Broj posjetitelja Eronetu sigurno nije bio kriterij kojim su se rukovodili, jer su neke od najposjećenijih i najrelevantnijih portala, kao što je primjerice Dnevnik.ba (portal na hrvatskom jeziku) planirali zakup oglasnog prostora za godinu dana, u iznosu od mizernih 1000 KM, dok na stranicama tipa xclaim network, EMG Network i Clicktack Network namjeravaju zakup oglasnog prostora od čak 76.000 KM.

Većinu novca planiranog za internet oglašavanje Eronet će, opet, potrošiti na financiranje on line medija na bosanskom i srpskom jeziku. Novac namjenjen medijima na hrvatskom jeziku podjelit će, također, na čudan način.

Izuzev Bljeska i Poskoka, te portala Jabuka tv, ostalima će dati mrvice "internetskog marketinškog kolača". Pri tom "mrvice", po tisuću maraka, dobit će i neki portali ili web stranice kojih već odavno nema na „mapi posjećnosti", dok je neke od najrelevantnijih on line medija na hrvatskom jeziku, među kojima je i HMS, Eronet izostavio iz svog media plana.

Marketinški plan mostarske telekomunikacijske kompanije otvara dva pitanja. Prvo radi li se o investiciji koja će Eronetu donijeti nove korisnike i dodatan prihod koji bi trebao biti veći od uloženog u oglašavanje. Budući Eronet planira većinu novca utrošti na oglašavanje na medije na bosanskom i srpskom jeziku, a takvu marketinšku kampanju, usmjerenu u vrijeme vlasti tzv. Alijanse i „Platforme", i dalje vodi, logično bi bilo zaključiti da među korisnicima ima najviše Bošnjaka i Srba. Unatoč tomu što troši milijune maraka ogromna većina Eronetovih korisnika i dalje su građani hrvatske nacionalnosti.

No, Eronet zato ovakvom osmišljenim medijskim planom postiže nešto drugo. Svjesno ili nesvijesno novcima koje uprihoduje od svojih korisnika, većinom građana hrvatske nacionalnosti, godinama finacira i one medije koji vode specijalni medijski rat protiv Hrvata u BiH, koji kriminaliziraju i demoniziraju legitimne hrvatske zahtijeve za ravnopravnošću, a hrvatske političare nazivaju fašistima i ustašama, dok hrvatskim medijima daju mrvice.

S druge strane bilo bi zanimljivo alalizirati koliko primjerice sarajevski BH Telecom, koji je po prihodima i dobiti višestruko veća kompanija od HT Eroneta godišnje troši novca za oglašavanje u medijima na hrvatskom jeziku. I onda se pitamo zašto smo tu gdje jesmo, piše HMS.

Budući da je tekuća godina izborna, ova koordinirana kuknjava oko sponzorstava HT Eroneta sigurno nije slučajna.

Glas naroda

HT Eronet je u 100% vlasništvo obitelji Čović. Gdje su novci od vinjeta iz Međugorja? Neka mi netko odgovori:

Od tromeđe do crkve u Međugorju cesta je ista trideset godina rupa na rupi. Novci od vinjeta su trebali služiti popravku infrastrukture. Sad prave kružni tok da zamažu oči. Da mi je znati stvarnu cifru koliko je DOBROČINITELJ prikupio novaca. Ali pošto je on dobar on će te sve novce pravedno podijeliti najpotrebitijima. Amen!

zamolio bi međugorskoga župnika
da mi kaže koliko je župni ured međugorja
dao za popravak puta od tromeđe
do međugorskoga crkvenoga tržnoga centra
jel tak il ne tak recite sluge rogonje

eronet je krava muzara adezea i tamo se oni uhljebljeni a valjda i vinjete iz međugorja
sve je pod njihovom šapom

Znate li vi tko i kako je osnovao Eronet kako je prešao u vlasništvo lešinara ajmo istraživački novinari

Što je s tim da je Eronet jedina firma u BiH koja izdaje račune a kod njih se ne mogu platiti nego se mora još nekome 2 marke provizije dati za svaki račun

Zoran Krešić će to istražit on je neovisni novinar

1. Sve telekomunikacijske tvrtke na BALKANU su dodjeljene i s njim upravlja u pozadini DEUTSCHE TELEKOM ... jer koriste njihove tehnologije, satelite, Software, Hardware .... i sl.
Sve drugo su lesinarska posla ... (bilo politicka, "znanstvena", nacionalna ili kako god hocete ...)
2. Svom Naftom i derivatima na Balkanu upravljaju Englezi i Amerikanci ....
Sve drugo su lesinarska posla ... (bilo politicka, "znanstvena", nacionalna ili kako god hocete ...)
Pa sto ces, nije se nekad lose isprsiti kao HRVAT, SRBIN, BOSNJAK, ALBANAC, CRNOGORAC ili SLOVENAC ... pa taman to trajalo JEDAN DAN ...

Gospodine objasnite tko upravlja novcem od vinjeta iz Međugorja?? HT Eronet je RUDNIK DIJAMANATA !!! Tko uzima najveći dio kolača to znaju i vrabci na grani. BiH je privatna država kojom upravljju tri obitelji BALKANSKE i JUGOSLAVENSKE krvi. Obitelj Čović,Izedbegović i Dodig i mirno vi spavajte oni će vladati bar pedsto godina.

čuli u pozadini ima li tu igdje DRAGANČETA ispričavam se DOBROČINITELJA DRAGANČETA jeli i on u pozadini??????

Što je tu čudno? Našu TV gleda 100 ljudi dnevno, a navedene televizije prati minimalno 1 000 000 ljudi. Kada Hercegovina bude imala marketing agenciju kao što je, na primjer, Via Media, onda ćemo moći otvoreno kritizirati i možda čak i lobirati. Ali ovako - nema se što prigovarati upravi...

Sutalo i slični bi dijelili novce kao gospođa ministarka dubljevic,boćarima koscima i gangasima,zanemarujuci pravila tržišta. Normalno je da se oglašava na tv postajama velike gledanosti bez obzira koja ili čija je to tv. Pa i dobročinitelj je oblipija hercegovinu reklamama SRBIJA, pa to šutalu ne smeta,još kaže kako,je siguran da dobročinitelj ne zna za ovo.

Poznam Primorca iz osamdesetih nije bio ni blizu pametan danas on skace s direktora banke telekomunikacija...

Molina.Sta mislis da opet kazemo Jugosloveni.Barem jedan dan.Bili ti bilo srcu milije.

naš draganče je genije sve nam je obećo ništa ispunija nije
slava mu velika

Ima li ista da nije Covicev bankomat

Šutalo je prije rata lajao za komuniste.
Šutalo je od rata lajao za Dobrocinitelja, a uvijek na njemu isti kaput.
Valjda mu se danas zgurdumilo?
Šutalo neće dobiti niti marke, ali će morati nastaviti lajati za Dobrocinitelja.
Šutalo je Šutalo, jer ga šutaju.

HT Eronet nije hrvatska tvrtka!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari