Radna posjeta Uprave civilne zaštite ZHŽ Šibeniku

ljubuski.info

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak boravili su u radnom posjetu Područnom uredu Državne uprave za zašitu i spašavanje (DUZS) Šibensko-kninske županije u Šibeniku.

Uz čelništvo Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, pročelnik Područnog ureda DUZS Šibenik Milovan Kević sa suradnicima primio je i v.d. ravnatelja Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Željka Marijana i načelnicu za strukturu i obuku Dianu Čačija.

Čelnici Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Hercegbosanske županije nazočili su na edukaciji učenika 1. i 2. razreda osnovne škole u području zaštite i spašavanja koja se provodi u skladu s programom Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja. Edukaciju je održala voditeljica odjela za preventivne i planske poslove Danijela Erceg. Kroz power-point prezentaciju voditeljica Erceg je upoznala djecu s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim posljedicama, ulogom žurnih službi u spašavanju osoba i imovine, te s jedinstvenim brojem za žurne pozive 112.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić prezentirao je gostima iz Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije rad i tehničke mogućnosti Županijskog centra 112 Šibenik, kao i ostale poslove kojima se bavi Područni ured DUZS Šibensko-kninske županije. Zapovjednik Dukić je govorio i o načinu rada i funkcioniranju kamera za nadzor i rano otkrivanje požara koje su postavljene u sklopu projekta 'Holistic'.

Radni posjet čelnika Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Hercegbosanske županije Područnom uredu DUZS Šibenik završen je posjetom tvrđavi Šubićevac poznatoj kao tvrđava Barone.
Imali smo jedan veoma koristan radni posjet Područnom uredu Državne uprave za zašitu i spašavanje Šibensko-kninske županije u Šibeniku. Ovo je nastavak naše suradnje s kolegama iz Šibenika. Model rada operativnog centra je smjer u kojemu trebamo i mi u županijskim upravama civilne zaštiti ići. Posebice će nam koristiti nazočnost na edukaciji djece jer naša Uprava već sljedeći tjedan počinje s edukacijom djece u osnovnim školama, kazao je na samom kraju radnog posjeta Područnom uredu DUZS Šibenik, dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

Glas naroda

Lako je izmišljati agencije razne onda malo putovati , samo da je na proračun doći pa kako bilo, voditelj civilne zaštite treba biti netko s jako puno iskustva u katastrofalnim događajima, ovaj će prvi pobjeći kad se nešto desi

Koliko košta ovoliko bespotrebnih putnka a ovaj [ * neprimjereno * ]vac martinović to je dno dna

Radna posjeta Uprave civilne zaštite ZHŽ Šibeniku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari