Hardomiljčani žele svoju mjesnu zajednicu

ljubuski.info

Zbor mještana Hardomilja nedavno je pokrenuo inicijativu kojoj pokreće postupak za utemeljenje mjesne zajednice Hardomilje.

Sukladno Statutu općine Ljubuški, izabrali su osnivački odbor MZ-a Hardomilje, koji će inicijativu proslijediti u proceduru OV-a.

Tim povodom jučer je održan sastanak mještana Hardomilja na kojem je Stipe Bubalo kazao da i manje susjedne općine, kao na primjer Čapljina, imaju organizirane mjesne zajednice za svako selo.

Najveće selo u MZ-u

“Čapljina broji 27 mjesnih zajednica, dok ih je u Ljubuškom 17. Hardomilje je do sada činilo mjesnu zajednicu zajedno s još dva sela, i to Lisicama i Teskerom, s kojima ne čini posebnu, a ni prirodnu zemljopisnu cjelinu”, kazao je Bubalo i istaknuo kako je takvo spajanje ova tri sela u jednu mjesnu zajednicu naslijeđe iz komunizma. “Ni u posljednjih 18 godina Hardomilje nije osjetilo blagodati organiziranja građana kroz mjesnu zajednicu. Iako je Hardomilje najveće naseljeno selo od ova tri koja čine jednu mjesnu zajednicu, njegovo je ime najčešće ispadalo iz samoga naziva MZ-a, pa se ona zvala samo MZ Teskera-Lisice”, naveo je Bubalo te dodao kako se ista stvar događala i kad se radilo o podjeli općinskih proračunskih sredstava po kojoj bi Hardomilje uvijek ostalo u zapećku. Zbog nepravednog uvlačenja u cjelinu nazvanu mjesna zajednica s kojom selo Hardomilje i nema baš previše dodirnih točaka, mještani su se odlučili za pokretanje postupka utemeljenja vlastite mjesne zajednice.

“Svi projekti odrađeni u posljednje vrijeme na Hardomilju nisu odrađeni preko mjesne zajednice već isključivo preko udruga Staro Hardomilje i Hardomiljski kanal, te provedbenog odbora. Kako se ista stvar ne bi i ubuduće ponavljala s novim projektima, vrijeme je da se pokrene MZ Hardomilje kroz čija bi se tijela odlučivalo o pitanjima važnim za život i rad na području ovoga sela”, zaključeno je na sastanku Zbora mještana Hardomilja. Zdenko Grbavac je istaknuo da bi selo Hardomilje dobivanjem statusa MZ-a i u budućnosti imalo znatne koristi zbog blizine čvora Bijača na koridoru Vc, čime bi prostor Hardomilja mogao postati itekako zanimljiv za otvaranje poslovnih zona. “Hardomilje bi izgradnjom čvora Bijača i dobivanjem statusa mjesne zajednice moglo postati poslovna zona, kao što je to napravilo Dugopolje kraj Splita”, kazao je Grbavac.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari