Premijerna izvedba glazbeno poetsko scenskog kolaža "Hercegovina V dio"

ljubuski.info

Glazbeno poetsko scenski kolaž „Hercegovina V dio" bit će premijerno izveden na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u četvrtak 12.04.2018. u 20 sati.

Hercegovina V dio posljednji je u nizu glazbeno poetsko scenskih kolaža o Hercegovini kojima se promovira poetsko blago i čuva baština hrvatskog jezika.

Repertoarno i kulturološki vrijedan kazališni fenomen, svojevrsni živi spomenik pjesničkoj baštini, koja se u najkraćem može sažeti u formulu: tisuće stihova, stotine pjesnika, pet stoljeća - od renesanse do danas, petero glumaca i jedna mistična zemlja, kao neiscrpno vrelo poetske inspiracije - Hercegovina. Prije svega, fascinira refleksivni potencijal ovog toposa, koji ovu regiju čini, uistinu, jednom od najopjevanijih na svijetu.

Poeziju u posljednjem petom dijelu kolaža "Hercegovina" govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti suvremene pjesnike koji su stvorili i još uvijek stvaraju bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja.

Stotine autora koji su pisali i pjevali o Hercegovini zoran su dokaz kako ova regija nije samo zemljopisna odrednica za južni dio ove zemlje, nego istinsko vrelo nadahnuća naraštajima pjesnika od renesanse do danas.

bljesak.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari