Kaliralo 35,8 tona glasačkih listića!

ljubuski.info

Irena Hadžiabdić, 3. travnja 2018. godine: Priča o manjku papira je lažna.
Irena Hadžiabdić, 5. travnja 2018.godine, oko 13 sati: Nije falio ni gram papira
Irena Hadžiabdić, 5. travnja 2018.godine, 13 sati i 1 minut: Razlika u papiru namijenjenom za štampanje glasačkih listića je 10 kilograma.
Irena Hadžiabdić, 5 travnja 2018. godine, popodnevni sati: Komisija je utvrdila da postoji razlika između nabavljene količine papira za štampanje glasačkih listića u ukupnom iznosu od 35,8 tona.

Irena Hadžiabdić je predsjednica SIP-a. I njeni argumenti kaliraju brže od papira namijenjenog za tiskanje glasačkih listića. A evo još dokaza.
Portal koji je plasirao takve informacije (manjak 35,8 tona papira) nije zasnovao svoje tvrdnje na službenom dokumentu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, piše u saopćenju SIP-a od 3. travnja 2018. godine.

U javnosti je plasiran Izvještaj komisije o stanju u Skladištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koji je kao materijal razmatran na kolegiju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, saopćava SIP 5. travnja 2018. godine.

Ako bi se sve ovo stavili u jednu izjavu SIP-a glasilo bi, otprilike, ovako:
Priča o manjku papira je lažna, jer nije falio ni gram papira, iako je razlika u papiru namijenjenom za tiskanje glasačkih listića bila 10 kilograma, Povjerenstvo za popis je utvrdila kako nedostaje 35,8 tona. Informacije su zasnovane na neslužbenom dokumentu koji je razmatran na službenoj sjednici Kolegija SIP-a.

Od ovih službenih tvrdnji SIP-a samo je nesuvislije službeno obrazloženje gdje je nestalo 35.814,616 kg glasačkih listića. Da ne bude zabune, sadržaj prepisujemo sa službene stranice SIP-a, koji je objavljen 5. travnja 2018. godine u popodnevim satima.

Zbog kaliranja papira

Povjerenstvo je utvrdilo kako postoji razlika između nabavljene količine papira za tiskanje glasačkih listića i uništene bezvrijedne registratorske građe u ukupnom iznosu od 35.814,616 kg, što je 7,42 posto u odnosu na ukupno nabavljene količine papira. Razlika je mogla nastati kao rezultat sljedećih okolnosti:

  • Nevraćanje glasačkih listića glasača koji glasuju putem pošte. Prema procjeni rukovoditelja skladišta, težina nevraćenih glasačkih listića iznosi cca 3.892,595 kg;
  • Nastalog škarta – razlike količine papira iz otiskanog formata A1, A2, A 2+ i rezanja na male formate;
  • Rastura, glasački materijal se s biračkih mjesta vraća u vrećama, koje prilikom preuzimanja nisu vagane, odnosno ne zna se točna količina vraćenog glasačkog materijala u skladište;
  • Način prodaje bezvrijedne građe – SIP je vršio procjenu količina bezvrijedne građe, dok je vaganje iste vršila izabrana firma za otkup, nakon odvoza iz skladišta.

SIP, dakle, može opravdati manjak od 4 tone, dok za 31 tonu pretpostavlja kako je kalirala. Možda. A možda i nije. Sutra je novi dan. Ako je od nula grama moglo nastati deset kilograma, a od deset kilograma 35,8 tona, onda je sasvim razumljivo kako i da mrtvi uskrsnu svakog listopada parne godine.

zurnal.info

Glas naroda

i nikome od policijskih silnih ministarstava i uprava što ih mi skupo plaćamo nije ništa tu čudno, kao što im nije čudno svašta još nešto

Bravo bravo,pocelo se razmisljat... MI IH PLAĆAMO!! A zašto?! Imamo li odakle placat nerad lopo.va?! Nemamo!

Tu triba uvest otisak prsta i ništa drugo ako budu listići opet će HDZ dobit to im nije prvi put oni znaju kako to iđe

u bivsa vremena kada nije bilo kave i kada bi je ukrao parkiraj uz rjeku da ovlazi da nebude velika kala u tonazi zar i oni nisu mogli nesto izmisliti.

Kaliralo 35,8 tona glasačkih listića!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari