Produljen pritvor optuženicima za pljačku automat kluba u Ljubuškom

ljubuski.info

Županijski sud u Širokom Brijegu produljio pritvor optuženim Zvonimiru Sušcu (35), Ivici Roziću (30) i Tomislavu Ćuži (36). Pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije godine, potvrđeno je iz Tužiteljstva ZHŽ.

Sušac je sproveden u pritvor 10.10.2017. godine, Rozić 17.10.2017. godine, a Ćuže 7.11.2017. godine.

Županijsko tužiteljstvo je zatražilo produljenje pritvora optuženicima i nakon potvrđivanja optužnice, što je Županijski sud i prihvatio.

Optuženi se terete zbog kaznih djela razbojništva i nedopuštenog držanja oružja.

Optužnicom ovog tužiteljstva stavljeno im je na teret da su se dogovorili da će dana 22. rujna 2017. godine izvršiti razbojništvo. To su i učinili, na štetu automat kluba "M…" u Ljubuškom. Maskirani sa fantomkama na glavi i rukavicama na rukama, a Rozić sa automatskom puškom AK-47 upali su u automat klub. Predmete za maskiranje im je osigurao Tomislav Ćuže. Nakon što su upali u automat klub Rozić je uzviknuo ovo je pljačka, daj pare, pucat ću, nakon čega je ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice automat kluba. Nakon što su pokupili novac, sjeli su u vozilo marke ",Mercedes" i odvezli se u nepoznatom pravcu. Tom prilikom dio novca od ukupno 3.500,00 KM su potrošili, a drugi dio kao i maskirne predmete donijeli su u obiteljsku kuću Ćuže. Automatska puška AK-47 kao i određena količina streljiva, pronađeni su kod Sušca, koji se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu.

Odluka o produljenju pritvora je nepravomoćna. O eventualnim žalbama odlučivati će Kazneno vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu sastavljeno od troje sudaca.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari