Produljen pritvor optuženicima za pljačku automat kluba u Ljubuškom

ljubuski.info

Županijski sud u Širokom Brijegu produljio pritvor optuženim Zvonimiru Sušcu (35), Ivici Roziću (30) i Tomislavu Ćuži (36). Pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije godine, potvrđeno je iz Tužiteljstva ZHŽ.

Sušac je sproveden u pritvor 10.10.2017. godine, Rozić 17.10.2017. godine, a Ćuže 7.11.2017. godine.

Županijsko tužiteljstvo je zatražilo produljenje pritvora optuženicima i nakon potvrđivanja optužnice, što je Županijski sud i prihvatio.

Optuženi se terete zbog kaznih djela razbojništva i nedopuštenog držanja oružja.

Optužnicom ovog tužiteljstva stavljeno im je na teret da su se dogovorili da će dana 22. rujna 2017. godine izvršiti razbojništvo. To su i učinili, na štetu automat kluba "M…" u Ljubuškom. Maskirani sa fantomkama na glavi i rukavicama na rukama, a Rozić sa automatskom puškom AK-47 upali su u automat klub. Predmete za maskiranje im je osigurao Tomislav Ćuže. Nakon što su upali u automat klub Rozić je uzviknuo ovo je pljačka, daj pare, pucat ću, nakon čega je ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice automat kluba. Nakon što su pokupili novac, sjeli su u vozilo marke ",Mercedes" i odvezli se u nepoznatom pravcu. Tom prilikom dio novca od ukupno 3.500,00 KM su potrošili, a drugi dio kao i maskirne predmete donijeli su u obiteljsku kuću Ćuže. Automatska puška AK-47 kao i određena količina streljiva, pronađeni su kod Sušca, koji se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu.

Odluka o produljenju pritvora je nepravomoćna. O eventualnim žalbama odlučivati će Kazneno vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu sastavljeno od troje sudaca.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto