Pola godine Čitateljskog kluba Knjižnice Ljubuški "Tvrđava"

ljubuski.info

Početak travnja obilježio je već šesti susret članova Čitateljskog kluba Knjižnice Ljubuški "Tvrđava". Pola godine postojanja kluba obilježava se simbolično u proljeće, pa su članovi protekli mjesec proveli u društvu Vladana Desnice, odnosno njegova junaka Ivana, u romanu "Proljeća Ivana Galeba".

Roman esej koji je ispričan u prvom licu bez fabule, bez fabule ipak nije ostavio članove kluba. "Igre proljeća i smrti" ovaj put ispunile su ugodno druženje, višeslojni doživljaji romana, razmatranja različitih životnih sfera o kojima govori, kao i zapažanja o bogatstvu u jednostavnosti Desničina pisanja. Mnoštvo asocijacija kroz meditativno istraživanje identiteta, razmatranje ove knjige učinilo je tim više zanimljivijim, obzirom da smo u "mašini suvremenosti" i zanemarili "unutrašnji sadržaj" kojem je glavni lik romana posvećen.

Bolje imati ugođaje i raspoloženje, nego događaje primijetio je Ivan Galeb u svojim razmišljanjima, no članovi kluba kroz ove susrete ostvaruju svo troje, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje knjige pridružiti im se u mjesečnim susretima.

Do sljedećeg susreta čitateljskog kluba, koji će se održati u srijedu 9. svibnja, članovi će iščitavati autobiografsku knjigu "Fajront u Sarajevu" čiji je autor dr. Nele Karajlić.

Andriana Šimić | Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari