Hvala vam HDZ-ovi "borci za jednakopravnost"!

ljubuski.info

Hrvatska stranka BiH još jednom pozdravlja nesebičnu pomoć predstavnika Sjedinjenih američkih država i EU u traganju za kompromisom i prihvatljivim rješenjem izmjena Izbornoga zakona sukladno presudi Ustavnoga suda BiH.

Nakon zadnjega sastanka sa čelnicima "probosanskih stranaka" i njihovih poruka da su postigli snažno zajedništvo, vidljivo je da je HDZ-ov trust mozgova i pravnih eksperata: Božo Ljubić, Borjana Krišto i Bariša Čolak, potpuno očekivano dobio unisoni odgovor bošnjačkih narodnih i građanskih stranaka na njihov prijedlog izmjena izbornih pravila.

Uvažavajući HDZ-ovo inzistiranje na načelu proporcionalnosti, sarajevske stranke su to načelo "produbile", u apsolutno i isključivo načelo i podebljale zahtjevom za promjenom statusa i nadležnosti Doma naroda FBiH i njegovim usklađivanjem s Vijećem naroda u parlamentu RS.

Očevidno je, dakle, kako su HDZ-ovi "borci za jednakopravnost" dali odličan povod za svođenje Hrvata u FBiH, na razinu statusa i prava koja "uživaju" u RS.

Hrvatska stranka BiH energično odbacuje svaki pomisao i pokušaj da se reduciraju ustavne nadležnosti Doma naroda Parlamenta FBiH . Dapače, zalažemo se za obrnuti proces, usklađivanje i dovođenje Vijeća naroda u RS na sadašnju ustavnu razinu i poziciju Doma naroda federalnoga parlamenta.

Hrvatska stranka BiH i dalje cijeni kako je prilično jednostavno provesti Odluku Ustavnoga suda BiH i to amandmanskom intervencijom u Ustav FBiH, čime se može postići da jedno od mogućih rješenja bude povećanje broja izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Također, Hrvatska stranka BiH predlaže da Središnje izborno povjerenstvo predloži zakonske odredbe koje bi regulirale, odnosno spriječile, zlouporabe oko nacionalnoga izjašnjavanja i time bi se otklonili opravdani strahovi i politikantstva koja su već ostavili posljedice nepovjerenja u BiH. Napredne države poput Švicarske su to davno i kvalitetno razriješile, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

Glas naroda

Samo gospodin I.L.može biti vođa Hrvata u BiH e sad biće komentara Milan... ali ovo je moje mišljenje

Kradeze klika borci za svoj džep.

Srbin u Doboju promijenio naciju kako bi dobio posao u policiji ...
Sad je Hrvat pravoslavac i radi na mjestu hrvata prema pravu o obveznoj zastupljenosti Hrvata u policiji RS-a ... jednotavno covik vidija da se tako moze zaposliti, a nema Hrvata tamo dovoljno - predao je papire za hrvatsku putovnicu ... evo to je jedan od nacina da se poveca Demografsko stanje Hrvata u RS-u ....

Hvala vam HDZ-ovi "borci za jednakopravnost"!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari