Potvrđena optužnica za oružanu pljačku automat kluba u Ljubuškom

ljubuski.info

Vezano za razbojstvo koje se dogodilo dana 22. rujna 2017. godine u Ljubuškom na štetu automat kluba, u pravcu transparentnosti rada pravosuđa i kontinuiranog praćenja postupka, uz poštivanje pretpostavke nevinosti, Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ZHŽ dao je sljedeću izjavu:

Županijski sud u Širokom Brijegu u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv Zvonimira Sušca (35), Ivice Rozića (30) i Tomislava Ćuže (36) zbog kaznenih djela razbojstva i nedopuštenog držanja oružja.

U optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu predloženo je produljenje pritvora za svu trojicu optuženika, o čemu će sud odlučivati.

Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću!

Optuženici Sušac, Rozić i Ćuže terete se da su se dana 22. rujna 2017. godine dogovorili da će izvršiti razbojništvo u automat klubu "M…" u Ljubuškom. U cilju realizacije dogovora Ćuže je za Sušca i Rozića osigurao potkapu crne boje tzv. "fantomku" i rukavice kako bi se isti maskirali, te im dao dio novca za kupnju goriva za vozilo. Toga dana oko 20 sati Sušac i Rozić vozilom marke Mercedes dovezli su se ispred automat kluba "M…", nakon čega su izašli iz vozila i maskirani ušli u navedeni klub. Držeći automatsku puškom AK-47 uperenu u djelatnicu automat kluba, Rozić je uzviknuo ovo je pljačka, daj pare, pucat ću, nakon čega je i ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice koja se nalazila zaključana u kabini. U strahu za svoj život otključala je vrata kabine odakle je Sušac, najprije iz jedne, a zatim iz druge kabine uzeo novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od oko 3.500 KM. Dio otuđenog novca su potrošili, dok su drugi dio novca donijeli u obiteljsku kuću Ćuže, kao i maskirne predmete koji su pronađeni prilikom pretresa obiteljskih kuća optuženika.

Pored toga Sušac se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, ponajprije vojnu automatsku pušku AK-47 koja je korištena prilikom razbojstva, kao i određenu količinu streljiva.

U daljnjem tijeku postupka u javnost će se iznositi pravovremene i točne informacije, uz poštovanje pretpostavke nevinosti optuženika do pravomoćnog okončanja postupka.

Glas naroda

Okanite se pljački, pustite ljude kući . Mi vamo ne znamo di udaramo od UZB, a vi se svezali glupe pljačke. Pljuc!

Automatom opljačkao automat klub
Svašta

Pa što im objavljujete imena osumnjičenika?

Potvrđena optužnica za oružanu pljačku automat kluba u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari