Ministar MUP-a nanio štetu hrvatskim braniteljima

ljubuski.info

Darinko Mihaljević, ministar u MUP-u HBŽ je prekoračio granice svog službenog položaja ili ovlasti i nanio je štetu velikom broju hrvatskih branitelja, navodi u priopćenju za javnost Hrvatska lista za Livno.

Lista je, kako navodi u priopćenju, u više navrata javno ukazivala na korupciju i nezakonita postupanja nositelja izvršne i zakonodavne vlasti u MUP-u i pravosuđu HBŽ, no policija, tužiteljstvo i SIPA-a nisu željeli provjeriti sve njihove navode, te ovisno o utvrđenom poduzeti radnje iz svoje nadležnosti, ova Lista smatra da ima dužnost imenovati osobe iz policije i pravosuđa koji su nezakonito postupali obnašajući svoje dužnosti.

Policija, tužiteljstvo i sudovi štite jedni druge

Darinko Mihaljević je 2006. godine, kao ministar MUP-a izdavao lažne potvrde o okolnostima stradavanja muslimana u Livnu, u kojima je navodio da su nastradali kao civili u ratnim djelovanjima koja su se tada događala u Livnu, iako je znao ili morao znati, da su nastradali kao vojnici, a poslužile su kao lažni dokazi SIPA-i i Tužiteljstvu BiH u predmetu Zdenko Andabak i dr., koji se vodio pred Sudom BiH za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Livnu. Marijan Grgić, kao odgovorna osoba Sektora kriminalističke policije je potvrde koje je izdavao Darinko Mihaljević dostavljao Tužiteljstvu BiH i SIPA-i, što dokazuje službena isprava MUP-a broj: 02-4/2-PP-320/09, od 24.07.2009. Zlouporabom položaja ili ovlasti, Marijan Grgić je u službenoj ispravi MUP-a krivotvorio potpis policijskog komesara Branka Đapića, iako Branko Đapić u to vrijeme nije bio Policijski komesar. U policiji i tužiteljstvu svi znaju da je Marijan Grgić ovjeravao službene isprave MUP-a s neistinitim sadržajem i krivotvorio potpis tadašnjeg policijskog komesara Branka Đapića, ali nisu ništa poduzeli kako bi se provela istraga protiv Marijana Grgića i Darinka Mihaljevića, navodi Lista u svom priopćenju dodajući da je očito kako policija, tužiteljstvo i sudovi štite jedni druge, jer je i arhiva tadašnjeg Osnovnog suda u Tomislavgradu predana Miloradu Barašinu.

To dokazuje Zapisnik o primopredaji Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 broj: A-403/05 od 25.08.2005. godine. Niko Cvitanović, predsjednik Općinskog suda u Livnu je arhivu o nestanku 26 Srba iz Kupresa i Tomislavgrada predao Miloradu Barašinu, koji je istu na čuvanje i upotrebu predao Marijanu Grgiću. Hrvatska lista za Livno upoznaje javnost da su Vaso Marinković, Zdravko Šarić, Damir Marijan, Robert Vidović i drugi zataškali verbalni i fizički obračun u kojem je sudjelovao glavni tužitelj Vaso Marinković, koji je prijavio da mu I.E. prijetio smrću, te da se boji za svoj život jer je manjina u Livnu, dok je I. E. prijavio da mu je prijetio Vaso Marinković, jer je on glavni Srbin i da se njega sve pita u Livnu. Da se radi o zataškavanju ovog događaja dokazuje službena zabilješka policije koja je bila objavljena na službenoj stranici MUP-a i Dnevnik događaja od 10.02.2014., gdje je pod rednim brojem 191. evidentirana prijava Vase Marinkovića i I.E., a predmet nikada nije upućen Županijskom tužiteljstvu, navodi se u priopćenju gdje se dodaje da ovakvim postupanjem dužnosnici policije i pravosuđa šalju pogrešnu poruku javnosti.

Dužnosnici ovakvim postupcima kažu kako se isplati činiti nezakonite radnje, jer znaju da neće biti kažnjeni, a s druge strane progone ljude koji se usude progovoriti o njihovim nezakonitim postupanjima, o čemu ćemo uskoro upoznati javnost, navodi se u priopćenju.

bljesak.info

Glas naroda

od bivseg komesara pa dalje sve lazni invalidi sta se cudite ovim u livnu.

Udruženi zločinački poduhvat.Pa taj Mijaljević isto kao i kod nas Boras najveći kriminalac.U svim nezakonitim radnjama njih dvojica a ministri MUP-a.
Kakva je poruka javnosti??

Ljudi zemlja će izorit za koji dan. Ajmo štogod posaditi, šta manitamo više. Vidite da niko za nas ne pokazuje nikakav interes.
Ako ćemo pravo, ovdi među nami ima par branitelja, ostali čekaju ploča ispod mrtvi kobila.
Ako ćemo pravo niti su oni branitelji-barem nji 80 posto koji primaju nekog đavla, niti je nas ovdi više od 20 posto branitelja.
Izorila je zemlja vatajmo se posla. Meni dica više ne daju odat i blambirat se među svitom.
Eto toliko.

ajmo sadit povrće ba ga bacat a uhljebi adezea po kancelarijan čačkaju nos i čekaju penziju sa tuđi leđa
neće moć

Jeli ovo onaj štomu dica primaju STIPENDIJE u Hrvackoj,Falcificira dokumentaciju,svašta u ovoj Državi pa kakav primjer daje svojoj dici i svojti pokazuje koliko je moćan sa H,D,Z,-om,kud nas odvedoše......srami se svoje kilaže..........

Da, Darinko Mihaljevic je siromasni ministar koji je svojoj djeci osigurao studentski dom i tri stipendije iz kvote za studente slabijeg imovnog stanja, iako on i supruga imaju mjesecna primanja u iznosu 5.000,00 KM. Nisu ovo jedini grijesi Darinka Mihaljevica. Naime, za savjetnika je uzeo Predraga Kunadica za koga su mediji pisali da je bio zapovjednik logora u Kamenici kod Drvara u kojem je ubijeno vise desetaka Bosnjaka i Hrvata. Za sada ne bih iznosio vise informacija o siromasnom ministru, jer ce ubrzo izaci nove njegove afere.

To u Drvaru triba provjerit

Tu udbašku KLIKU treba rasklinkat inače nas neće biti,bojim se da je možda već kasno ali vrijedi POKUŠATI,nismo ni svjesni kako nam rade oko glave.

Ministar MUP-a nanio štetu hrvatskim braniteljima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari