Uvjetna kazna zbog napada na policajca u Ljubuškom

ljubuski.info

Vezano za nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Ljubuškom, kojom je isti sud zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, Josipu Lukačeviću (27) iz Ljubuškog izrekao uvjetnu osudu, Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH dao slijedeću izjavu:

Općinski sud u Ljubuškom zbog napada na policajca i nanošenja istom tjelesnih ozljeda 27-godišnjem Josipu Lukačeviću iz Ljubuškog izrekao je uvjetnu osudu.

Izrekao je mjeru upozorenja, utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci, te istodobno utvrdio da se ona neće izvršiti ako Josip Lukačević u roku od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Po optužnici Županijskog tužiteljstvo u Širokom Brijegu sud je utvrdio da je Josip Lukačević napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, pri čemu je ta osoba lakše tjelesno ozlijeđena.

Prije nego je lišen slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, Josip Lukačević se fizički sukobio sa jednom osobom na benzinskoj crpki u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški.

Nakon fizičkog sukoba udalji se u nepoznatom pravcu, da bi ga kasnije policijski službenici pronašli i doveli u službene prostorije policije.

Postupajući po redovnoj proceduri kada se osoba uvodi u prostorije za zadržavanje, policijski službenici su od Josipa Lukačevića zatražili da izvuče remen iz svojih hlača i vezice iz tenisica, što je isti odbio učiniti. Pa kada su ga policijski službenici poveli prema prostoriji za zadržavanje laktom je u predjelu glave udario policijskog službenika koji je zadobio ozljede u obliku krvnog podljeva lijevog oka.

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu izjavit će žalbu zbog odluke da se optuženom izrekne uvjetna osuda, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Za predmetno kazneno djelo propisna je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Glas naroda

Jedno pitanje marušiću. Jesi li se držao tako i u ratu dogovorenog?

Milicija kroji zakon po sebi ,njihove greske bahatost i istupe se nema kome prijavit jer se sve to zataska,mladi fakini niste uvijek u odjelu s pistoljem za pasom,ima noc ima cosa..

Aniciću koliko bi ga osudio da je tebe udario.

Uvjetna kazna zbog napada na policajca u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari