Više od polovine državljana BiH živi u inozemstvu

ljubuski.info

Prema posljednje dostupnim podacima popisa u članicama Europske unije iz 2011. godine, 20 najvećih stranih zajednica (stanovnici EU-a rođeni u državama izvan Unije) ima 18,5 milijuna stanovnika, odnosno 3,7 posto broja stanovnika EU-a.

Tih 20 zajednica zajedno čine 58,3 posto broja stanovnika EU-a rođenih u državama izvan EU-a.

Najbrojniji strani državljani Europske unije bili su Marokanci – 2,29 milijuna , čineći tako 7,2 posto populacije "stranaca" u EU-u i 0,5 posto populacije Europske unije. Najveća tunižanska zajednica nalazi se u Francuskoj iako su postotno najzastupljeniji u Belgiji. Po brojnosti, na drugom i trećem mjestu nalaze se građani Unije rodom iz Turske (2,08 milijuna) i Rusije (1,81 milijun). Među najbrojnijim stranim zajednicama jest bosanskohercegovačka, koja se 2011. nalazila na sedmom mjestu u EU-u s gotovo milijun stanovnika (956.000). Albanska zajednica ima 903.000 stanovnika, a ljudi rođenih u Srbiji, a koji su danas stanovnici EU-a ima 429.000.

Prema većini dostupnih podataka, broj osoba koja žive u inozemstvu, a vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine iznosi gotovo dva milijuna, što čini više od polovine ukupnog stanovništva te države. Stanovnici Bosne i Hercegovine najčešće se iseljavaju u Njemačku, a potom slijede Austrija, Hrvatska i Srbija. Njemačka je s približno 200.000 osoba bh. porijekla država s najvećim brojem iseljenika iz Bosne i Hercegovine u Europi.

AJB

Glas naroda

Još kad muslimani dobiju dozvole za odlazak ostaće članovi SDA HDZ BiH i SDS i njihovi uhljebi s obitelji

Garantiram da i ta druga polovica što je ostala u BiH vrlo rado bi otišla bilo gdje,a da ne govorim da bi se tamo naselila di vlada red,rad i disciplina!

Njemačka nas hrani već jako dugo...

Njemačka nas rani od 62. Živila Merkelica

zvila nasa domovina Njemacka, zivila nasa hercegovacka majko - nasa Merkelice nasa hraniteljice ...

Ima u Njemackoj pola miliona

Više od polovine državljana BiH živi u inozemstvu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari