Jačanje fiskalnog planiranja i transparentnosti i u ZHŽ

ljubuski.info

U utorak 27. ožujka 2018. godine u hotelu Holiday u Sarajevu upriličeno je svečano potpisivanje dokumenta primopredaje koda za sustav upravljanja proračunom, takozvanim E-Proračunom.

Dokument o primopredaji u ime Vlade Sjedinjenih Američkih Država potpisala je veleposlanica Maureen Cormack, a u ime Vlade Županija Zapadnohercegovačke predsjednik Vlade Zdenko Ćosić. Riječ je o sustavu koji omogućava svim Županijama u Federaciji Bosne i Hercegovine, automatsko povezivanje u procesu planiranja proračuna Ministarstva financija Federacije Bosne i Hercegovine.

Informacijski sustav upravljanja proračunom takozvani E-proračun nazočnima su predstavile ministrica financija Federacije Bosne i Hercegovine Jelka Milićević i američka veleposlanica u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

Ministrica Miličević istaknula je značaj ove primopredaje dokumenta koji će imati dugoročne pozitivne efekte na kvalitetu javnih financija u Federaciji Bosne i Hercegovine.
E-proračun aplikacija je moderan alat, kojim se ne samo standardizira proračunski proces, već se značajno smanjuje mogućnost greške, te omogućavaju u realnom vremenu različite analize promjene pojedinih mjera u procesu usvajanja proračuna. – kazala je Miličević, te izrazila zahvalnost američkim partnerima na okončanom procesu tehničke pomoći koja je pružena u okviru USAID – ov Projekta reforma fiskalnog sektora (FAR) i Projekta jačanja državnih institucija i procesa (SGIP)

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID FAR) je osigurala softver, hardver i obuku za 10 županijskih ministarstava financija i Ministarstvo financija Federacije BiH, te unošenje podataka u realnom vremenu, koji će biti dostupni javnosti.

U ovaj projekat elektronskog praćenja i izrade proračuna USAID je uložio oko 700.000 KM – kazala je Cormack, dodajući da će osim transparentnosti E-proračun pomoći u praćenju priliva i protoka proračunskih sredstava u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na ovom događaju u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke pored predsjednika Zdenka Ćosića nazočio je i dopredsjednik i ministar financija Toni Kraljević.

Vlada ZHŽ

Glas naroda

Hahaha kako ovi adzovci hrle u Sarajevo kad su pare u pitanju onda nema ni islamista ni kalifata

Sada se nevežu sastave kad je u pitanju lova.Aaaaaaaa

Stiglo naređenje,mora se drugovi slušaju i potpisuju a i ne skiče da je koja druga stranka potpisala,onda HDZ kaže to su izdajice Hrvatskog naroda.Slušat će te vi i u ovoj godini mnogo toga.Pametni stranci će pokazat kako se to radi.

Jačanje fiskalnog planiranja i transparentnosti i u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari