Više Hrvata izvan RH moći će studirati na zagrebačkom Sveučilištu

ljubuski.info

U akademskoj godini 2018./2019. posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske manjine i hrvatskog iseljeništva na Sveučilištu u Zagrebu.

Na inicijativu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sukladno zaključku s III. Plenarne sjednice Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH održane 10. prosinca 2016. u Vukovaru, Senat Sveučilišta u Zagrebu je na 9. redovitoj sjednici u 349. akademskoj godini (2017./2018.) održanoj 13. ožujka 2018., u sklopu Odluke o upisnim kvotama za upis studenata u I. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u ak. god. 2018./2019. donio posebnu upisnu kvotu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Državnog ureda.

Posebna kvota, odnosno 217 mjesta, odnosi se na dvije kategorije definirane člankom 2. Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske: na pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (u Republici Austriji, Republici Srbiji, Republici Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Republici Makedoniji, Mađarskoj, Talijanskoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Republici Kosovo i Republici Bugarskoj) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke.

Donošenjem posebnih upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske ispunjen je jedan od glavnih ciljeva Sporazuma o suradnji u području obrazovanja i znanosti između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu kojim se dugoročno jača demografski, gospodarski i opći napredak hrvatskoga društva, priopćeno je.

Tablicu upisnih mjesta i više o uvjetima upisa možete pronaći u PDF dokumentu ispod.

Glas naroda

Mostar pun studenata iz Hrvatske a Ševo radi u tri smjene

Omladino samo učite jezike svakako ćete točiti pivo u Irskoj ili njegovati starije osobe u Njemačkoj

ima li koja besplatna stipendija...po stranackoj osnovi Ljubić-Grizelju?

Više Hrvata izvan RH moći će studirati na zagrebačkom Sveučilištu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari