Po pitanju opskrbe električnom energijom Ljubuški još nije u 21. stoljeću

ljubuski.info

Nedavne nešto niže temperature i potom jaka bura, po tko zna koji put, razotkrili su i pokazali sve slabosti i nedostatke električne mreže i probleme s napajanjem električnom energijom na području općine Ljubuški.

Više sela i prigradskih naselja ostajalo je razmjerno dulje vrijeme bez struje, što je bilo osobito neugodno za građane koji se griju na struju, a osim toga, nisu mogli obavljati neke poslove s uređajima na struju, a bilo je šteta i na hladnjacima, zamrzivačima i ledenicama. Više je primjera koji to potvrđuju, a među njima je slučaj nestanka električne energije u prigradskom naselju Pregrađu, gdje se nalazi veće postrojenje s trafostanicama, te u dva-tri sela koja se vežu uz taj čvor.

Na telefonski upit za informacije u pogonu Grude, opskrbno područje Jug, zašto toliko dugo nema struje u Pregrađu i kad će doći, rečeno nam je kako se radi o kvaru na podzemnom električnom kabelu u samom naselju te se čeka dolazak posebnog vozila iz Mostara koje će pronaći mjesto kvara.

Kritična točka

Imao sam sastanak u Elektroprivredi HZ HB gdje sam dobio uvjeravanja. S jedne strane pričaju mi o velikim ulaganjima u Ljubuškom, a čini mi se da, što se više ulaže, kod nas su niskonaponska mreža i problemi u opskrbi stanovništva sve veći i veći. Pa bih, osim ovog aludiranja i pisanja, predložio da se upravi Elektroprivrede uputi jedan dopis i zamoli da na neku od idućih sjednica dođe netko od odgovornih iz Elektroprivrede i odgovori na masu ovih pitanja jer uistinu dolazimo do kritične točke. U 21. smo stoljeću, a nije zgodno kad toliko uređaja i toliko potreba bude uskraćeno - odgovorio je na zastupničko pitanje, na posljednjoj sjednici OV Ljubuški, općinski načelnik Nevenko Barbarić.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

glavno je naplatit racune

Sve sami uhljebi. Strava i užas kad vidiš ko je dole

Nešaljite dezertera paradžika da nam popisiva struju.

Čuli načelnika, nije zgodno da nema struje. Bolan sve je to uvezano. Da briga načelnika i da nema oraha u džepu to se riješu u 24 sata. Načelnik je šef. Kad kaže načelnik oću struju, a radite po noći kad god oćete, ali oću struju svom narodu, to je to. No međutim, ovaj ovog zaposlio da bi ovaj ovog i šuti i pokrij se

I parađika je zaposlio a i ženu mu ... sve sama udba i ratni dezetteri.

Nema radnika treba još uposlit.

Nevenko je stvarno nevjerojatan. Pa ne možeš prati ruke od stanja u Elektroprivredi HZ HB kad sav kadar, koji je tamo uposlen u posljednje vrijeme, ne može proći bez tvog blagosova.I ne samo tamo. Ne možeš ne biti bez odgovornosti za loš rad. Ne možeš biti bez odgovornosti za to da semafori u Pregrađu ne rade već više od pola godine. Tvoja služba je za to zadužena. Ono što je najgore od svega toga mi ne možemo ni dobiti informaciju šta se događa. U ovom svemu nema politikanstva Nevenko koliko god ti koristio to kao argument.

Morali su izmjestati podzemne kablove preko puta trafostanice u Pregradu,koji vod je radjen za vrijeme yuge, jer je tamo to zemljiste i put "kupio" Central osiguranje, koje se inace prije nikad nije moglo kupit i oduzeto je mjestanima zbog toga. Pa su valjda nesto ubrljali, iako su strucni za obavljanje takvih radnji.

Pa ti na pitanja i konstatacije vijećnice i pored toga što imaš apsolutnu potporu u Općinskom vijeću ne možeš normalno reagirati. Taštinu ti vrijeđa što ti svatko ne kliče.

Zašto dotični novinar ne uslika šator na Bijači nego se češe di ga svrbi.Valjda od branitelja nema koristi i politički poena .

Bogu hvala da je netko i javno o tome progovorio...ovo nema nigdje nego u Ljubuskom da se takve stvari desavaju u 21 stoljecu...a da je netko zaposlen sa zavrsenom skolon a ne preko veze mozda bi bilo i drukcije..sve trgovci i automehanicaria oko struje bi radili...sramota...

nije ni u dvadesetom kao i što se tiče cesta

Zato Široki i Grude nemaju problema kod njih je uprava .

Nakon mjesec dana od tih nestanaka Nevenko se sjetio slati dopis? Hahahaha
Hoce li i dopis putovati kao u 19.stoljecu putem goluba pismonoše?
Je li golub nosi i dopis za popravak semafora u Pregradju koji od prosinca ne rade?

Ne rade ni tkaonica, duhanska, kino, žitopromet, vinarija, vodoprivreda, komunalno, naprijed, zz poljoprivreda, famos,soko, veterinarska, samo radi gss ni on nam nemože pomoć.

gradonačrlnikova peć za grijanje treba stalno napajanje sa strujom pa ga muči struja

ko krade treba mu za početak osjeć jednu ruku a posle drugu
alah edber

na mobitel i cigare potrošite duplo više na struju i opet žugate. dali postoji neki tehnički način da se izbjegnu kvarovi? ako se održava mreža kako to uradit bez isključenja? općina grude dobiva naknadu zbog peć mlina, a ljubuški trpi štetu ljeti, zašto načelnik nije tužio ephzhb i tražio raspodjelu sredstava zbog utjecaja peć mlina na ljubuške rijeke?
pusa bog

Šta će nam struja kad će zadnji koji ostane morat ugasit svijetlo!

Otkad je Parađžik u električnom pao je napon struje.Kad vidi branitelja koji je na prvoj crti bio u Njemačkoj i struji je muka.

Napon sa strujom nema blage veze

Kada se pojavi vise elektro distributera kao u Hrvatskoj onda se mozemo necemu nadati.A ovako smo naj.......

martina ne gasi struju riba nam se kvari ribica

adeze je isisao novac iz elektre pa je mreža u rasulu da se tito ustane i to vidi svi bi bili na golom otoku na preodgoju da kamen tucaju

dali ima još koje radno misto za kupit u elektri da uđem u adeze onda

radnici elektre su tesle kad takova uništena mreža uopće radi to jest isporučuje struju to je sve za majetića da nosi u otpad plemenitog metala

Po pitanju opskrbe električnom energijom Ljubuški još nije u 21. stoljeću
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari