Čović: Ne znam kada će drugi iz "devedesetke" prijeći u SDA

ljubuski.info

Nećemo pasti u napast da razgovaramo o izborima, a da smo daleko od izmjena Izbornog zakona. Danas smo usvojili ključne dokumente, definirali izborna tijela, izborni stožer, razgovarali smo o svemu što trebamo raditi, kazao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović u obraćanju medijima nakon sjednice Predsjedništva ove stranke koja je održana u Mostaru.

Potvrdio je da su usvojeni ključni dokumenti i definirana izborna tijela te stožer za predstojeće opće izbore.

Istakao je kako je potrebno provesti odluku Ustavnog suda i izabrati legitimne predstavnike hrvatskog naroda kao i da hrvatski narod bira svoje predstavnike. Promjene se, kako je rekao, moraju izglasati u parlamentarnoj većini.
Odluka Ustavnog suda je odluka Ustavnog suda. Mi je moramo provesti na svim administrativnim razinama vlasti. Mi trebamo naći rješenje koje neće biti kočnica da se izbori održe i implementiraju rezultati, izjavio je Čović dodavši kako HDZ nema što tumačiti presudu nego da je treba provesti.

Naveo je kako se ne krije želja nekih Hrvatima ponovno birati predstavnike.
Želja je Hrvatima ponovo birati predstavnike. O tome se ne krije, koriste se riječi za koje je upitno jesu li primjerene. Kazao sam šta je nama prihvatljivo, kompromis je ogroman. Može bilo koje rješenje koje daje legitimnog predstavnika, izjavio je.

Govoreći o nastupu na izborima, rekao je kako je uvjeren da će stranke okupljene oko HNS-a pokazati pravu snagu, te da će velika većina stranaka HNS-a ići zajedno na izbore.

Komentirajući priopćenje iz Viteza u kojem je navedeno kako će sve stranke HNS-a zajedno na izbore, a na koje je reagirala 'devedesetka', Čović je rekao kako je na sjednici bio izražen dosta jedinstven stav oko svih stranaka.

Dodao je kako u Vitezu nisu bili predstavnici HDZ-a 1990, da su dobili njihov odgovor i da ga on uvažana.
Navikli smo na njihove turbulencije. I kada predsjednik stranke odgovara nama, njegov županijski odbor napiše priopćenje. Bolje da priopćenje ide s vrha stranke. Dobio sam puno priopćenja, iz županijskog odbora HDZ 1990 u Sarajevu, pa im predsjednik županijskog odbora pređe u SDA. Ne znam kad će drugi prijeći, izjavio je Čović.

Glas naroda

Drug Covic vi ste karcinom hrvatskog naroda pametnom dosta...

cim podcejenjuje svoje kolege iz HDZ-1990 nisko je pao i sigurno je da mu njegov koncept s HNS nece uspjeti i pomalo klizi iz ruku ... U HNS-u se svim strankama sprema stapanje u covicev HDZ ... primjer je Ljubic koji sad dere pare u Saboru u ZG ... Izborni zakon kojeg fura Covic i hercegovacki pratri zajedno s Ljubicem i prevarenom sjatom u ZG je samo krinka i nova prevara do konacnog unistenja Hrvatsva i katolicanstva na ovim prostorima .... To je pokusaj unistenja svake demokraticnosti unutar hrvatskog naroda u BiH - koja je vidjeti ce se tek za 10 godina kad pomru ovi 80-ogodisnjaci u sredisnjoj Bosni svela hrvatstvo i katolicanstvo na zapadnu hercegovinu .... Mostar kod sljedeceg popisa ce biti vecinski Bosnjacki radi toga sto im je populacija mladja i vitalnija ...
Ovdje se radi o pokusaju prekrivanja HDZove nesposobnosti i povijesne cinjenice da se sakrije tko je kriv za situaciju koja ce ovdje zavladati u sljedecih 5-10 godina .... Po mom su to HDZ sa svojom udbaskom strukturom i na celu s Covicem i Hercegovacka provincija nasi pratri ... na nasu veliku nesricu ...

Dokle ćeš ti Dragane biti Bog i batina,dosta je tebe i tvojih pa vidiš da narod pobježe od navodno dobrog Ćaće.Pa ti si u koaliciji sa SDA 100 god.pa ti izgleda ništa ne fali.

Dragane iz miješanog sam braka.
Pa daj mi ti zabrani glasati za Komsica ili nekog vanzemaljca ili gremlina.
Sve u svemu, znam da neću glasati za tebe za HDZ a ni SDA. Kratko jasno
Moje demokratsko pravo moj "druže"
Dragane dobročinitelju vječni.

diktatura - covic i sjata uvode diktaturu kako bi se izbjagla svaka demokraticnost ...
jedino se mogu spasiti od odgovornsti za unistenje hrvatske nacije u BiH je uvodjenjem diktature ...
ako im prodje IZBORNI ZAKON (nema sanse da prodje) ... uspjeli su .... morat ce svak u HDZ i u crkvenu udbu ...
a mi cemo se bogme morat cuvat ....
sad za Uskrs bi se triba ispovidit .... nesto mi dodje da odem u Austriju nekom austrijskom pratru na ispovid ...

To kaze covik koji godinama koalira sa SDA. Boze bogati svasta ti ces.

Dobro si im rekao Dragane sve su to janjičari

Janicari su mila majka za vas

u pravu si, eno prekjučer čović i prirepci saždrli 4 janjca u cige. karamatić se priždro i pripijo pa riga do kuće. pravi janjičari.

Kaže komunista i onaj što je kamenovao autobus HDZ-a devedesetih godina

šta te briga,važno je da je cili hadeze prešao u SDS i SNSD prije više od 20 godina

on je pokazao koliko vrijedi treba da vidimo i drugog koliko vrijedi

Covica i udbase ostale sve treba protjerat ih u bjeli svjet,svu imovinu mu oduzeti ,Sta ceka CIA i BRND sto ga ne hapse.

Kakav god izborni zakon bude ne moze me uvjeriti da glasam za D.Covica

ako adezekani ovako nastave u sdea će preć preostali opuhani rvacki narod zapadne hercegovine

Pa ljudi moji o čemu vi zborite? Kakav SDA? Pa nije hdz-u i hrvatima problem sda nego sdp, df i takvi koji biraju hrvatskog člana tj bošnjaka, tako da bi dva predsjednika bila bošnjaci. Točno onako kao u vrijeme Nikšića, Komšića, Slave kukića( koji kad mu je žena umrila jasno rekao da je ateist) i mnogih koji su se prodali kao Lijanovići, budimiri i primorci.

Znači najiskrenija stvar koju do sada traži Čović je izborni zakon, to bi za svakog našeg čovika trebalo značit i da ga se podrži. Svi pljujete po čoviću pa bi ponovno da vam vladaju Lijanovići i ekipa, pa daj saberite se. Ovaj portal je isti tako zloban dajući podršku izdajicama vjerovatno zbog nagona ovog urednika i podrske memnuni 90tki i takvima. Nije problem 90tka nego njihovo trgovanje sa svima samo da dodju do malo vlasti. Dokazali su se godinama da su nesposobni.

P.s. Kad bi se uveo izborni onda bi bilo lakse svim hr strankama koje ne racunaju na bosnjacke glasove kao lijanovici i 90tka.

Izborni zakon kojeg zeli Covic je diskriminirajuci za svakog covjeka slobodne i dobre volje: to bi zancilo uvodjenje dikatature i za Bosnjake i za Srbe i za Hrvate i bio bi jedinstven u cijelom svijetu...nebi mogao promijeniti religiju .... jer kad bi promijenio religiju onda bi automatski morao promijeniti i naciju .... eto u kratkim crtama objasnjenje .....
To nema nikakve veze s naprednim nacijama i uredjenjima .... nego samo ima veze da se ova sjata HDZ-pratarska odrzi i pobjegne od odgovornosti i povijesne zabiljeske ... koja ih definira za glavne odgovorne u ovih 20-tak godina vladavine za nestanak hrvatstva i katolicanstva na ovim prostorima ...

E moj kmmee pada vlast HDZ a 90 tka ce uspijeti nesto kvalitetno napraviti za svoj narod narocito za branitelje a na tragu ZB dodatak ratni te REGISTAR ISTINSKIH branitelja kao i gasenje udruga koje ne funkcioniraju na pravilan nacin

Danas u BiH svaki Hrvat zna da se Dragan Čović ne bori za interes Hrvata nego za vlastito bogaćenje.Čoviću pa vidi šta je Nevenko Barbarić napravio od Ljubuškog ,uništio gospodarstvo mladi odlaze budućnost nikakva.Čoviću zašto nisi promjenio izborni zakon???????????

veći je hrvat komšić i manje je zla nanijeo nego ovi

Čoviću ti i tvoj HDZ izvlačite novac iz općinskih proračuna da bi kupili nekretnine po Hrvatskoj.

Stiže u Ljubuski HRS sve Mladi Legalno školovani na Državnim Fakultetima Čisti neopterećeni dosadašnjom politikom Samo Naprijed a ne primamo Prebjege iz HDZ a biice Veselo

Sve znamo o Čovicu od Zelenike.Sdp hrvatske je skuplja smece da se pokaze.
Zelenika pokazi se i Raguže iz Hrs isto.Da bi narod vidija vasa dobra dila.

Dobro onada Raguž.

i milošević je jeo janjetinu no prisila muje brzo onu koju nije plaćo

Čović: Ne znam kada će drugi iz "devedesetke" prijeći u SDA
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari