Čović o mogućem sukobu interesa: Ja s tim nemam ama baš nikakvih problema

ljubuski.info

Budući da Dragan Čović nije odgovarao na pozive Centra za istraživačko novinarstvo za razgovor na temu mogućeg sukoba interesa, novinari CIN-a su otišli na kavu s novinarima koju Čović tradicionalno organizira u Predsjedništvu BiH i pitali ga zašto je Hrvatski narodni sabor uzeo proračunski novac i je li utjecao na svoje stranačke kolege da ne dođu na sjednicu povjerenstva koja bez njih nije imala kvorum za odlučivanje o sukobu interesa.

Prije svega ja ne znam da postoji ikakav predmet. Ja čitam iz medija pa čujem da postoji predmet Čović. Meni je rečeno da je to desetak tisuća maraka ili tako nešto…, kazao je Čović, nakon čega su ga iz CIN-a ispravili da je riječ oko 16.000 maraka.

Svejedno je li 100 ili 16, sukob je interesa ako je sukob interesa, ako je sukob interesa. To trebaju uraditi institucije u državi koje su zadužene za to, zanemarujući uopće o kome se radi, zanemarujući da se radi o Draganu Čoviću. Ja u HNS-u radim ono što radim, tamo sam predsjednik, nisam nikakva izvršna institucija, ovdje sam izvršna. To je za mene klasična politička funkcija I nastojim je korektno obnašati. Da li je došlo negdje do tehničke greške u tom dijelu komunikacije s institucijama države pa da se u HNS unijelo nešto što se nije trebalo unijeti s te razine stvarno ne znam. Vjerujte ni sad ne znam. Ali, neka to radi onaj tko je za to plaćen. Je li stvarno mislite da netko zbog mene ne dolazi? Pa neće moći ne dolaziti zbog mene 100 dana. Znači, ako se jednom desilo da nema kvoruma, valjda će drugi put biti kvoruma. To će pitanje doći na dnevni red, ako je to uopće pitanje Dragana Čovića. Tako da ja s tim nemam ama baš nikakvih problema kao što nisam imao prije bilo koje teme. Ima svak' da odgovara ako je nešto loše urađeno sukladno zakonu. Zakon je čist o sukobu interesa i Bože moj, izjavio je Čović.

Podsjetimo, Čović bi mogao odgovarati zbog sukoba interesa jer je Hrvatski narodni sabor (HNS), politička nevladina udruga kojim rukovodi, primalo proračunski novac.

Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH zabranjuje izabranim dužnosnicima vršiti odgovorne funkcije u nevladinim organizacijama ukoliko se one financiraju iz proračuna u iznosima većim od 10.000 KM godišnje.

Čović je za predsjednika HNS-a izabran 2014. godine. Dokumenti do kojih je došao Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) pokazuju da je za organizaciju 25. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) prošle godine HNS dobio ukupno 16.750 KM iz proračuna: Zapadnohercegovačke, Herceg-bosanske i Posavske županije. Novac je isplaćen iz proračunskih pričuva županija, namijenjenih za hitne i nepredviđene situacije poput poplava, potresa ili požara.

Glas naroda

Opet ćeš nahebat Merđžo.

Za sve vam kriv dobrocinitelj

Stace jad nema ni kuce ni auta sirotinja mora nesto ukrast

crnogorski vic kaže bez lopovluka se ne može živit pošteno

pa ljudi moji nemoj te nam vriđat presijednika
on je profi lopina a ne kradljivac takulina
jel tak il ne tak fra sluge hafezeove

Čović o mogućem sukobu interesa: Ja s tim nemam ama baš nikakvih problema

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari