Podjele među Hrvatima su na podobne i nepodobne

ljubuski.info

U posljednje vrijeme u nizu se smjenjuju hrvatski politički dužnosnici koji ignoriraju da među Hrvatima u Bosni i Hercegovini postoje podobni i nepodobni, odani stožernoj stranci i oni koje je ta stranka precrtala sa svih lista jer nisu poslušni.

Ta podjela na podobne i nepodobne dovela je i do podjela na drugim planovima tako da se o općem jedinstvu Hrvata na svim poljima ne može baš govoriti. Kada bi postojala općenacionalna ugroza od strane drugoga, svi bi se pravi Hrvati ujedinili kao i nebrojeno puta u povijesti. No, mnogo puta u povijesti su upravo podjele među Hrvatima nastajale jer je se narod preko politike sam dijelio.

Sve je počelo nakon što je prvi čovjek HDZ-a BIH i HNS-a započeo s pričom da podjelu Hrvata u BiH neće nitko uspjeti ostvariti. Posebno u Federaciji gdje su uvijek isti na listi "osumnjičenika" kako dijele Hrvate. Ali treba sagledati i širu sliku. Jer lako je Draganu Čoviću govoriti o podjelama i ugrozama. Nitko njegov (ne član obitelji nego stranački poslušnici) nisu napustili ovu zemlju.

Da su Hrvati ugroženi samo i isključivo od strane jednog naroda s kojim dijele ovu državu, da ta ugroženost prijeti nestanku Hrvata, cijeli hrvatski narod bi bio jedinstven i ne bi maknuo sa svojega. No nestanak Hrvata se događa, a posljednjih godina sve više intezivira dok živimo u miru, vladaju mirnodopski uvjeti. Bar nam se čini tako. A političke priče i igrice o sustavnoj ugroženosti su za malu djecu.

I ugroza jednog velikog dijela Hrvata se ne događa samo od strane institucija političkog Sarajeva, kako vole reći vladari hrvatskog političkog neba u BiH, nego i na svakom koraku teritorija gdje su Hrvati čak apsolutna većina ali neki jednostavno ne mogu ostvariti svoja životna prava. Zato jer nisu članovi vladajuće stranke i zbog toga su ignorirani, zaobilazi ih se kod "dijeljenja" poslova bez obzira na stručnu spremu, a javnim ustanovama i institucijama kao što su općinske i županijske te poslovima koji se tamo dijele ne mogu ni pristupiti.

Stoga, kada govorimo o ugroženosti i razlozima podjela među samim Hrvatima, ne bi nam trebali dijeliti lekcije oni koji su za te podjele najodgovorniji. Nisu krivi za njih ali jesu odgovorni. Tko je kriv jednome Hrvatu koji se ne želi učlaniti u HDZ BIH? Kriv si je sam. Ali odgovornost za apsolutno ignoriranje takvih snose upravo ljudi iz HDZ-a BIH, oni su im "dali" putovnice s kojima su otišli u emigraciju jer su prethodno sve funkcije podijelili među sobom a i sve buduće funkcije rezervirali za stranačke pripadnike, kako nove tako i za potomke dugogodišnjih stranačkih služnika.

Takvi čak ponekada idu toliko daleko da su za njih Hrvati samo oni koji su članovi HDZ-a BiH a ostali su "izdajnici". Izdajnici Hrvata su upravo oni koji sklapaju oči pred svim koruptivnim i nepotističkim djelima moćnika i podjela na podobne i nepodobne zbog kojih se broj Hrvata u BiH sve više smanjuje. Takvi vole samo sebe i svoje, da oprostite, pozadine a za druge ne bi prstom maknuli. Nažalost, ima ih u svim sferama društva a još je žalosnije što im blagoslove daju i neki pripadnici klera. No, oni koji vjeruju, znaju, svi ćemo jednom odgovarati za svoja djela.

U međuvremenu i do tada, ne možete ignorirati priče o podjelama među Hrvatima kada se dvije vide evo i kroz prozor, odavno, sada i ovdje, u stopostotnom hrvatskom selu.

Marko Čuljak | dnevno.ba

Glas naroda

Ljubuški lokalni izbori 2016.Rezultai iz CIK Grad Ljubuški bez okolice izišlo 33% Nevenko Barbarić izgubio izbore uvijerljivo. Da je u gradu bilo neriješeno to bi značilo da Barbarić ima podršku birača sa pravom glasa od 16,5% .Uzimaju ći u obzir da osobe mlađe od 18 godina nemaju pravo glasa može se zaključiti da od ukupnog broja stanovnika Ljubuškog Barbarić ima podršku samo oko10% građana ovoga otužnog grada. Još jedna činjenica svi ali svi koji su za njega su izišli .PAMETNOM DOSTA!!!!

Velika je sreca da imas putovnicu i da se uzdas u MAJKU NJEMACKU .... jer MAJKA HRVATSKA nije vise tvoja majka nego HDZ-ovska ... Nemozes se upisati u HDZ ako imas imalo karaktera u danasnje vrijeme , nemozes se vise ni ispoviditi u crkvi jer su i tamo PODOBNI .... znaci ostalo ti je mogucnost ici MAJCI NJEMACKOJ a i bez putovnice bi nekako emigrirao ... Ovi ce ti rezim i putovnicu brzo ukinuti jer nece imati koga vise DERATI ....
Cujes .... povijest se ponavlja .... ovo nase sadasnje iseljenistvo i zaboravljeni i nepodobni ce se organizirati u iseljenistvu i donijeti svjetlo HRVATSKOME PUKU kao sto je bilo i 91 godine .... kad su izbjeglice i zaboravljeni iz ondasnjeg rezima vani se organizirali i uspostavili drzavu Hrvatsku ... trebat ce samo nesto pricekati .... Pricati ce oni svojoj djeci o Covicevo-pratarskom rezimu ...

Katastrofalna je situacija tko je za to kriv zna se sve je krenulo iz Zagreba preko Gruda tako se treba i riješiti

Imaju dvije vrste Hrvata HDZ ekani I OSTALI

Po rezultatima Centralne Izborne Komisije izgleda da je HDZekana 10 do 20% što i nije veliki broj. Samo se postavlja pitanje zašto su ovi ostali Pasivni? Vjerojatno što su Hrvati na ovim prostorima samo znali služiti i što se boje "VLASTI" ili "REŽIMA" od Turaka pa do dan danas.

Imaju dvije vrste Hrvata HDZ ekani I OSTALI

to je vaša politika samo naseljeno mjesto ima pravo glasa da je Ljubuški grad prvi put čujem. Šta bi vi bili age i begovi a ostali raja ew neće proći

Autor je pogodio čović govori niko neće dijeliti Hrvate a prvi ih on dijeli.Zatim fratri govore rađajte djecu a kradeze zatvorio rodilište a otvorio hospicij za umiranje.Kome da ostanete ovdje čoviću i kradezeu da policijoti treniraju strogoću biju prave branitelje djeca od lažnih zapovjednika i invalida.

Politika stvara klimu a vidimo kakva je tko je za to kriv zna se

Podjele među Hrvatima su na podobne i nepodobne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari