Značajno smanjen broj učenika u OŠ I.B. Mažuranić

ljubuski.info

Vijećnici OV-a Ljubuški na protekloj su sjednici, između ostalog, vijećali o radu i budućim aktivnostima ljubuških osnovnih i srednjih škola. Među predstavljenim izvješćima, većinsku potporu dobilo je i ono koje se odnosi na rad u 2017. i plan rada u 2018. godini Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Humac.

Prema podacima navedenim u izvješću, u školskoj 2017./2018. godini ukupno je 36 odjela. Nažalost, nastavlja se trend smanjenja ukupnog broja učenika i broja prvašića pa ovu školu pohađa 22 učenika manje nego u protekloj godini.

Nadalje, navodi se, učenici su kroz 2017. godinu sudjelovali u brojnim natjecanjima, od kojih valja istaknuti županijsko natjecanje iz matematike, manifestaciju "Dani hrvatskog jezika", općinsko natjecanje iz pružanja prve pomoći...

Također, učenici su sudjelovali i u projektu "Volontiranje je cool", a svoj volonterski rad su prikazali na plakatu, na završnoj svečanosti u Sarajevu, osvojivši drugo mjesto (multimedijalni uređaj u vrijednosti od 800 KM).

U 2017. godini, Općina je financirala ograđivanje školskog igrališta i jedan dio prostora iza škole, dok je u područnoj školi u Prologu pregrađena jedna učionica, kako bi učenicima bilo što toplije i ugodnije.

Kako je predviđeno programom rada za 2018. godinu, u planu je opremanje informatičkog kabineta, kao i obnova sanitarnog čvora.

Za vrijeme proljetnih praznika, 5 i 6. travnja, planiran je dvodnevni seminar/edukacija. Seminar će održati iskusni profesori iz Zagreba, a ima za cilj osvijestiti važnost pravilnog pristupa hrvatskom jeziku u svim predmetima. Predavači će govoriti i o procjenjivanju znanja, vrstama zadataka kojima se ispituje znanje, izradi cjelovitog ispita te o brojčanom i opisnom ocjenjivanju.

U izvješću je navedeno i to kako će ljubuški školarci uskoro biti domaćini vrlo zanimljivog projekta „Lino višebojac"- sportsko natjecanje koje će se održati 19. travnja u Gradskoj športskoj dvorani.

Učenici su se uključili i u prevenciju i konkretno djelovanje protiv nasilja u školi. To čine snimanjem filma, kako bi osvijestili one koji su nasilnici ili su žrtve nasilja, što se sve u školama može učiniti kako bi se borili protiv ovog problema. Film će, najavljeno je, biti dostupan na Facebook stranici škole i na YouTubeu.

Uskoro će biti poznato i odredište za proljetnu ekskurziju, planiranu u vremenu od 30. svibnja do 2. lipnja.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

pa imate skolu u vitini koju je prosle godine napustilo skoro 50 djece ,i omate ravnateljicu koja nezna gdje je utroseno 6000km .zavrsimo zapoceto HDZ

Jadna majka kad je direktorica u školi osoba koja je položila za učiteljicu i koja nema veze sa školom. Moslim na osnovni školu u Vitini,

Nela je i dobra kakkvih ima.

Kod nas se smanjuje broj učenika ali se zato dijametralno suprotno povećava broj učitelja, nastavnika, profesora.. Logiko nema te u BiH..

Ove namicateljice ne znanja što preko partije dođoše do posla treba prebrazovat i naučiti ponašanju koga će oni šta naučit kad im obraz služi samo za šminkanja a ponašaju se koda su svit izmislili a pamet ravna kokošjoj.

Ima logike samo nema hrabrih Hrvata, Srba i Muslimana. Saka jada nespobnjakovica ih vodi godinama, a oni sute, mudro sigurno nisu. Nego lakse kukavicki napuniti kofere i put EU. Sad se tek poznaju prave Uuustase, ustanu i u Njemacku/Irsku, zapravo tko ce "branit" domovinu tko ce ostati, tko je Ostasa?

gispon krv poginuli branitelja
vanma je i tople kancelarije ugrijala
a njihove ratne kolege još živi branitelji
sada su na bijači niste ih obišli
niste im osnovna prava dali
nego ste ih zaboravili
jel tak il ne tak fra sluge hafezeove

Bitan je Hrvacki jezik,a dica vide šta im rade ravnatelji i nastavnici i političari,dovedite nekoga sa Zapada primjerice Danske,Švedske,NIZOZEMSKE pa neka oni održe prvo PREDAVANJE POLITIČARIMA-NASTAVNICIMA i RAVNATELJIMA a dica su dosta inteligentna oni mnogo više znaju od tz.prosvjetni radnika.Bitne su eskurzije MAMI prara za roditelje.

Rezultati današnje politike doći će do punog izražaja za 7-8 godina tada bi djeca koja su napustila Ljubuški trebala krenuti i Školu,Hvala vam H.D.Z. dica mi imaju NUTELE do iza ušiju,uče dojč i engliš i nebriga ih koje načelnik ni presjednik za stranku i neznaju jer ovde VRIDI znanje a ne koti je ĆAĆA i jesili u KRADEZEU,POZ IZ MINĆENA......

Bravo za Kra-de-ze prave mjere poduzeše?
Sime im se zatrlo!

tek ce te se vi uhvatit za glavu kad vam za par godina bude malo para iz proracuna a guza naucila jest a ne radit.dobro jutro kolumbo.ovo su vasa djela.

Jadne dice di zive i sto su im ovi kradezeovci i pratri pripremili..., nece moc ni nasa dica niti njihova dica vratit dug koliko su ovi opljackali i zaduzili se... bolje vam je dico da se niste rodili ako mislite ovdje zivit...

Lino višebojac juuuuhhhuu opet nema nastave

Umjesto da se djecu uči što je zdrava hrana mi im serviramo linolade i nutele Ma bravo ministrice i ravnatelji. Pogledajte malo kako se to radi u pravim državama. Učenici sami uzgajaju povrće i voće te sami spremaju pekmeze i sokove

Kad vidim pojedine učiteljice kako se odijevaju, kako su našminkane i kako prave ruglo od sebe muka mi dođe.O znanju iz HDZ-ovih škola da i ne govorim.A djeca uče po modelu.Pametnom dosta!

Je li navela u izvješću kako je zaposlila profesoricu engleskog jezika i asistenticu bez diplome uz obrazloženje nije se niko javio Vidi mene?! NE treba diploma ZNA SE!

Zali boze omladine sta partija uradi ,grad zivota postade grad umrlih i udomljenih.
E moj Ljubuski sta ti uradis partija

Nemate pojma a pricate, nije manje djece sto su odselili, niti se manje rađa, nego danas dica mogu za manje vremena zavrsit skolu a to roditelji vide, zasto bi gubili osam devet godina samo na osnovnu skolu, kad mogu sve to i srednju i fakultet za četiri zavrsiti.

sve odma u ševinu školu upisat i gotovo za jedan dan doktorat

Koja partija?

zna se stožerna partija hrvata hadeze

Namicatelj znanja matematicki zadatak da trazi na googlu?pa di to ima?jos ga dica snimala mobitelom?osobno sam nezadovoljna hordom uciteljica sto su prosle kroz zivot moje djece...zbog selidbe sam prosla dosta skola u okolici ljubuskom i danas nastavnika u I.B.Mazuranic...sto se tice uciteljica nemaju pojma bitno se pohvalit koja je kakve stikle obula i kakvu markiranu suknju i nasminkat se u toku skolskog sata...a sto dica nista neznaju to je drugo...A njihov odnos prema djeci je druga prica 0 poena..od dice nam prave iskompleksirane budale ...horda namicatelja znanja istogljenih nasminkanih glupaca..koje nisu ni za radit u komunalnom...nabasala sam samo na jednu uciteljicu njoj skidam kapu

Dica super ko ih uču,napucane ko kakve glumice,gledaju serije i onda se ufuraju i na djeci trenirajun ono što nemogu ostvariti kod kuće,dica su zlatna ko ih uči,ČAST POJEDINCIMA,

U vecini osnovnih skola nekadasnje spremacice zasjele na mjesta ravnateljica. Ta nece niko ko ima i trun mozga dozvoliti da bude neciji pijun.

Značajno smanjen broj učenika u OŠ I.B. Mažuranić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari