Prepravljanje ocjena u Posušju završilo u Tužiteljstvu

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu je zaprimilo dvije kaznene prijave zbog prepravljanja ocjena u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje na kraju školske godine 2016./2017, potvrđeno je iz Tužiteljstva ZHŽ.

22. rujna 2017. godine Policijskoj upravi Posušje prijavljen je v.d. ravnatelj Gimnazije fra Grge Martića Posušje Ante Jukić, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti.

Druga kaznena prijava podnesena je 29. rujna 2017. godine od strane 21 profesora Gimnazije fra Grge Martića Posušje. Putem punomoćnika profesori su Županijskom tužiteljstvu podnijeli kaznenu prijavu protiv v.d. ravnatelja Gimnazije fra Grge Martića Posušje Ante Jukića, županijske prosvjetne inspektorice Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ Nade Đerek i ministrice toga ministarstva Ružice Mikulić.

Ministrica, inspektorica i v.d. ravnatelj prijavljeni su zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti, nesavjesnog rada u službi i krivotvorenja službene isprave.
S obzirom da istraga još uvijek nije formalno otvorena ista nije niti mogla stati. Trenutno se provjeravaju navodi iz kaznenih prijava, što može dovesti do donošenja odluke o neprovođenju istrage ili do otvaranja istrage. Zasigurno će se poduzeti sve radnje u pravcu provjeravanja svih navoda iz kaznenih prijava. S tim u vezi u Županijskom tužiteljstvu su u svojstvu svjedoka saslušani svi podnositelji kaznenih prijava, dakle, ukupno njih 21. Pored toga prikupljena je i određena dokumentacija vezana za navode iz prijave. Iskazi svih ovih svjedoka, kao i dokumentacija ukoliko dođe do otvaranja istrage služit će kao dokazi u kaznenom postupku, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

Županijsko tužiteljstvo neće stati sa prikupljanjem dokaza sve dok se ne provjere svi navodi iz kaznene prijave, ali do najsitnijih detalja. Nakon toga će se moći donijeti odluka o neprovođenju istrage ili odluka o otvaranju istrage, dodao je Aničić.

bljesak.info

Glas naroda

Zlouporaba ovlasti i položaja je bio trend u svim institucijama.
Treba samo da se podižu kaznene prijave protiv prijestupnika, onda će doći do pameti!

"Nakon toga će se moći donijeti odluka o neprovođenju istrage ili odluka o otvaranju istrage." - je li ovo najava legalizacije prepravljanja ocjena?

Da, to je najava i tužiteljstvo će donijeti odluku o neprovođenju istrage, isto kao što je do sada uvijek donio i zbog toga HDZ-ovi dužnosnici i rade nezakonito, jer znaju da će biti zaštićeni i da neće snositi nikakvu odgovornost.

Ako je v.d ravnatelj završio školu na način ispravljanja ocjena? onda je sve ok

Šta je pjesnik želio reći?

Jadna djeca tko ih uči. Nekim profesoricama u našoj gimnaziji treba pojačati doze lijekova koje piju...

a tko je v.d. ravnatelj rumeni obraza, slaba glasa

To se čeka dok zastati i to je to nema pravde.

Ajde vi posušani prepucavajte se u svom mjestu, nas ne brigaju vaša glupa djeca, lude profesorice, ravnatelj, inspektorica i ministrica. Kad ste tako hrabri pišite pod svojim imenom a ne pod lažnim šiframa. Osobne stvari rješavate preko školstva? Gdje to još ima, samo u Posušju, i nije vas ni stid. Baš ste divni primjer svojoj djeci kako se ponašati. Ljudskost vam je zaboravljena strana, izgleda. Pozdrav.

Pa rusvaj je zametnula ljubušanka koja nema ni kuučeta ni maaačeta i fali joj šta i tebi.

Ravnatelj je dijete HDZ tip tek poveo radit bokic i ekipa ga stavili za ravnatelja

Domaći Mate. Ministrica je i naša ministrica.Šta ako je ona inicijator. Onda i naša djeca imaju bolje ocjene.

pitanje je šta je tužiteljstvo radilo od devetog mjeseca prosle godine kad su podnesene prijave do danas

Kako je sud bio brz kad su prekinuli štrajk, sad im trebaju godine sad nisu u pitanju djeca već ravnatelj, ministrica i inspektorica i pokoji moćnik iz Posušja čije dijete mora proći učilo ne učilo, bliži se kraj nove školske godine ko će zaključivati ocjene profesori , roditelji , djeca ili ponom mi posati navedena gospoda od prošle godine trebalo bi se znat

Sve u detalje neka prouči Tužiteljstvo i odbaci presudu Upravnog suda koja je konačna.Ta zna upravni sud. Natalija će sve poništit. Manga je to. Ove u zatvor.

odkada se kaze "zaprimilo"?...sve postalo nepismeno!

zaprímiti — (što) svrš. 〈prez. zàprīmīm, pril. pr. īvši, prid. trp. zàprīmljen〉 admin. primiti, zavesti u knjige kao primljeno (o dopisima, aktima) … Veliki rječnik hrvatskoga jezika

ovo je bruka koja nije vidjena nikad i nigdje

kapa dole gospođi nadi dalipagić

treba ovu bruku okončati

Prepravljanje ocjena u Posušju završilo u Tužiteljstvu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari