Ispovijed za stare i nemoćne Ljubušake

ljubuski.info

Vrijeme je korizme i duhovne pripreme za najveći kršćanski blagdan Uskrs. U sklopu pripreme je i uskrsna ispovijed. No, za starije vjernike čije je zdravlje ugroženo, ispovijed nije jednostavna jer ne mogu doći u crkvu.

Zbog toga ih svećenici obilaze u njihovim domovima i ispovijedaju. U ljubuškoj župi sv. Ante Padovanskog Humac napravljen je raspored ispovijedanja starih i nemoćnih po naseljima, tako da se zna kad će svećenik doći kako bi se obitelji i starije i onemoćale osobe pripremile za ispovijed.

Ispovijed počinje danas, kada će se ispovijedati u Hardomilju, Hrašljanima i Teskeri, sutra u Cernu, Crnopodu, Vašarovićima i Lisicama, u srijedu 14. ožujka na Bijači i u Zvirićima, u četvrtak 15. ožujka u Donjim Radišićima i u petak 16. ožujka u Mostarskim Vratima i u Pregrađu.

Uskrsna ispovijed nastavlja se i sljedeći tjedan pa su u ponedjeljak 19. ožujka na redu Gornji Radišići, u utorak 20. ožujka Ljubuški, u srijedu 21. ožujka Crveni Grm i Prolog i završava se u četvrtak 22. ožujka, kada će svećenici pohoditi Humac.
Ispovijed započinjemo izjutra oko 8.30 sati, pripremite svijeću i blagoslovljenu vodu - obavještavaju humački fratri u župnom listiću Humački glasnik.

Osim za stare i nemoćne, napravljen je raspored redovite uskrsne ispovijedi za župu. U nedjelju 18. ožujka bit će održana ispovijed u Prologu u 15 sati i Crvenom Grmu u 15.30, u ponedjeljak 19. ožujka u Lisicama i Zvirićima u 17 sati, a u srijedu 21. ožujka u Mostarskim Vratima te Hardomilju u 17 sati.

U subotu 24. ožujka ispovijed za učenike OŠ na Humcu bit će u 10 sati, a u Ljubuškom za sve vjernike u 17, u nedjelju 25. ožujka u Cernu u 15, Radišićima u 16 i u utorak 27. ožujka na Humcu u 17, a u isto vrijeme je i ispovijed za mlade.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

Koliko košta ovaj ketering?

Kad je ispovid na Bijači? Mandić je ispovida na prvoj crti.

Oceli dara dodig i

Ispovijed za stare i nemoćne Ljubušake

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari