Prosvjedna šetnja liječnika: Vaš život je u našim rukama

ljubuski.info

Doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak su održali mirnu prosvjednu šetnju kako bi upozorili sve na ignorantski odnos županijske vlasti prema njihovih zahtjevima.

Prosvjetna šetnja započela je nešto nakon osam sati, a liječnici su se od stadiona pod Bijelim Brijegom uputili prema zgradi Vlade HNŽ-a.
Zahtjevi Sindikata ostaju i dalje isti. U utorak ćemo se sastati s premijerom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom, kazala je Kristina Bevanda, predsjednica Sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko - neretvanske županije.

Ranije su doktori donijeli odluku po kojoj će 19. ožujka stupiti u generalni štrajk.

Strukovni sindikat liječnika medicine i stomatologije HNŽ-a donio je takve odluke zbog, kako tvrde iz Upravnog odbora tog sindikata, višemjesečnog nerazumijevanja i ignoriranja Vlade HNŽ-a prema stavovima i zahtjevima sindikata.

Sindikat od županijske Vlade traži potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama.

Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović ranije je izjavio kako ta vlada ne želi nikoga diskriminirati niti umanjiti njegovu vrijednost i stoga ne može prihvatiti uporno inzistiranje jednog od tri sindikata zdravstva na odvojenim pregovorima i zasebnom kolektivom ugovoru. Ocijenio je kako za zajedničkim pregovaračkim stolom ima prostora i načina da se kroz granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i djelatnika u zdravstvu za svaku kategoriju djelatnika definiraju koeficijenti za obračun plaća, ali i druga prava i obveze.

Liječnici će za vrijeme štrajka obrađivati samo pacijente čiji je život ugrožen i kojima zbog njihovog stanja prijeti trajni invaliditet. Onkološki pacijenti i trudnice primaju se po ustaljenom redoslijedu, a sve ostalo stavlja se na čekanje.

bljesak.info

Glas naroda

Da je tako dragi liječnici daje nečiji život u vašim rukama onaj ko može platit živio bi vječno kao ivi samo bi sirotinja umirala. Neznam zašto se bunite plata vama netreba nikako imate koverte radite privatne preglede iza posla koje za naše prilike premasno naplaćuje te.

Ko ce mu dati kovertu,pa nema nitko ni za kruha a kamoli da daje doktorim..nekad bilo sad se spominjalo

Njemacka Irska ceka na vas
Ostavite te gubavce HDZ i SDA neka krepaju dole kad nisu znali

Svi doktori koji nisu uzmali kuverte su otišli. Nekad je bilo čast biti doktor, a sada ako nisi dao i nemaš za dat bolje ostat kući i u miru umrit. Ima li iko ko je bio u bolnici da nije dao kuvertu. Eto nek se javi.

Neznam ali narod nikad bolesniji a farmacija nikad bolje nije radila... pametnom dosta... ako doktor pogrješi odgovor je "a šta ćeš" tako piše u uputama...

Lječnička zakletva
"U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."
U ovu zakletvu su trebali staviti da neću zlouporabiti svoj položaj i guliti sirotinju tj naplaćivati mimo zakona, imaš plaću i ako ti netko može dati nešto na poklon nek da, ali cifre i kuverte to je strašan zločin, i doturi su odbacili humanost i prigrlili novu religiju koja vlada svitom MATERIJALIZAM HEDONIZAM I KONZUMERIZAM od fratra do rudara...

I vaš żivot je bio u našim rukama i nismo tražili kuverte pa ste nam ga šuknuli. Neće niko iza vas stat dok ne pokažete da ste doktori, a ne ci.ga.ni

Moj żivot je u Božijim rukama

Uzimaju koverte samo Hdz_ci njima je dozvolio drug Dragan ali ne zaboravite da dio moraju dat za stranku.Ne gubite dušu ne uzimaju svi.Oni što uzimaju nisu u štrajku jer njima su plaće za gorivo i skijanje ili za modu .Obezbjedili su i za unučad a u javnosti glume poštenjačine i redovito su i u crkvi.Farsa moj narode zavedeni!!!!

Vidi vidi moji Ljekara kako su pohasili ako ne budete slušali dovescu iz Južne Amerike 2000 Ljekara a svakako je Kolinda dolje i po zadatku vrbuje ih da dodju ovamo samo vi nosajte te Sulude Transparente

Počelo je pocelo..svugdje gori pomalo..bit ce veselo u ovoj godini..

počinje adeze blagostanje naroda

Prosvjedna šetnja liječnika: Vaš život je u našim rukama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari