Hoće li domaći građevinci graditi autocestu u Hercegovini?

ljubuski.info

U posljednjem kvartalu prošle godine, prema podacima Agencije za statistiku BiH, izdano je za 11,4 posto više оdоbrеnjа zа grаđеnjе u odnosu na njihov prosječan broj u 2016. godini, te za 13,4 posto više nego u istom kvartalu 2016. godine, što nagovještava pojačanu građevinsku aktivnost u ovoj godini.

Tajnik za građevinarstvo u Gospodarskoj komori FBiH Dženana Hodžić izjavila je kako poslovanje građevinskog sektora BiH, prema službenoj statistici i informacijama sa terena, bilježi rast.
S obzirom na vremensku uvjetovanost izvođenja radova u građevinarstvu, možemo reći da je ova zima uglavnom bila blaga i općenito doprinosila kontinuitetu radova u građevinarstvu. Nakon perioda stagnacije, visokogradnja u posljednje tri godine bilježi blagi, ali kontinuiran rast i taj trend se nastavlja. Većina se odnosi na stambenu gradnju koja je, dobrim dijelom, rezultat privatnih investicija domaćih građevinskih kompanija, izjavila je Hodžić.

Domaće građevinske tvrtke također očekuju i nove natječaje za gradnju autocesta i cesta. Očekuje se nastavak izgradnje autoceste u Hercegovini i dijelu Klopče - Zenica. Započinju i aktivnosti na HE Vranduk. Najavljena su sredstva od 750 milijuna KM za gradnju Koridora Vc, u omjeru 500 milijuna za FBiH i 250 milijuna za RS.

Domaće građevinske tvrtke, kako kaže Hodžić, očekuju kako će ova sredstva biti i operativna već u ovoj godini, te pokrenuti značajniji rast aktivnosti niskogradnje.
Domaći građevinari imaju osposobljene kapacitete i vjeruju da ukupan ambijent i dešavanja u predizbornoj godini neće napraviti blokadu investicija i operativnost sredstava, što bi bilo pogubno za poslovanje građevinskog sektora. Vjerujemo da će se pozitivne prilike adekvatno iskoristiti i unaprijediti ukupan poslovni ambijent u zemlji, kazala je Hodžić.

FENA

Komentari

četri godine čamimo čekajuć
možemo još četrdeset i četri

Dajte to kinezima,napravit će brže a i kvalitetnije.Ovo što " naši" rade su samo bačene pare i to naše

Ma kome mažete oči,to će raditi oni koji imaju lovu,ko u hrvackoj auto put košta 4 puta više,pa ko ima lovu nije lud jer moreš jednom z-a[ * neprimjereno * ],i više nikad,

Hoće li domaći građevinci graditi autocestu u Hercegovini?

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari