HSP Đapić - dr. Jurišić: Prosvjetari trebaju prekinuti štrajk!

Županijsko vijeće HSP-a BiH Đapić-Jurišić smatra kako prosvjetni djelatnici u ŽZH trebaju prekinuti štrajk jer je na jučerašnjoj sjednici Vlade donešena odluka o vraćanju plaća prosvjetnim djelatnicima u prijašnje okvire.

Iz vijeća HSP ističu kako o svim ostalim nesuglasicama prosvjetari i predstavnici Vlade mogu nastaviti pregovarati, ali da javnost treba biti svjesna činjenice da se proračun puni manje od planiranog, pa je zbog toga i Vlada katkad prinuđena poduzimati određene mjere, odnosno povlačiti nepopularne poteze.

U HSP-u Đapić-dr. Jurišić ocjenjuju kako je nedopustiv potez predsjednika Sindikata srednjeg obrazovanja Gorana Skoke, koji je otišao s učenicima na ekskurziju iako pregovori sindikata i Vlade još nisu završeni, a štrajk prosvjetnih djelatnika je u tijeku.

Županijsko vijeće HSP-a BiH Đapić-Jurišić ocijenilo je lošim medijske istupe čelnika HDZ-a 1990 i NS Radom za boljitak, a vezano za smanjene plaća korisnika proračuna ZHŽ-a.

"Nedopustivo je na sjednicama Vlade glasovati za određene stvari, a u javnosti davati suprotne izjave, jer se time u velikoj mjeri obmanjuje javnost", stoji u priopćenju za javnost HSP-a Đapić-dr. Jurišić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari