Hercegovaci hodočastili blaženom Alojziju Stepincu

ljubuski.info

Prvo zajedničko hodočašće vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Zagrebu okupilo je oko 1.500 vjernika iz Hercegovine.

Bože, ugodnik tvoj Alojzije dragovoljno je uzeo i nosio svoj križ za tvojim sinom Isusom. Daj da i mi, svatko prema svome staležu, tvojom pomoći nosimo svoj svakodnevni križ boreći se za svoje mjesto u domovini, razvijajući obitelji, čuvajući zakoniti ženidbeni život, ostajući u duhovnome zvanju, istaknuo je biskup Ratko Perić predvodeći euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupom Ivanom Šaškom, provincijalom hercegovačkih franjevaca fra Miljenkom Štekom i tridesetak svećenika, u sklopu prvog zajedničkog hodočašća vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, javlja Hrvatski katolički radio.

Biskupijskim hodočašćem, u kojemu je sudjelovalo oko 1.500 vjernika iz Hercegovine, a kojima su se priključili članovi njihovih obitelji nastanjeni u Zagrebu i okolici, željela se pokazati crkvena povezanost Crkve u Hrvata gdje se god nalazili.

Uz to što je Nedjelja solidarnosti i zajedništva Crkve u Hrvatskoj s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, bit će to ujedno, kako je istaknuo vlč. Majić, i Nedjelja solidarnosti Crkve u Bosni i Hercegovini - molitvom i djelima ljubavi nastojat će se potpomoći župe koje su u zadnjem ratu opustošene i gdje župnici imaju manje od 200 vjernika, a takvih je puno u Bosni i Hercegovini.

HKR

Komentari

Ovaj portal uređuju deklarirani vjernici od rođenja pa su im drage teme o vjeri svaka čast

Ja ko gardijan dodig.tiša.lubac i ostali adz domoljubi koji su sad redoviti u crkvi.,.a prije????

Mora ostat pra darijo triba brojati pare od pazara od pratarskog kafića

Da vjernici od rođenja, za razliku od darija

Otišli pratri dok se ne slegne ovo sa braniteljima,trebali bi nešto reći ili učiniti ali ce se zamjeriti dobročinitelju,lakše je moliti zdravomariju...

Pratrim para ne dajite.,..Dodigu odi u Germani na bauštelu zaradi komad kruha svojom rukom.možda je narodu velika srića što je u pratrim bar neće praviti dicu jer nedaj bože da nije u pratrim možda bi ostavio gene ovako opet je dobro

On je mućak

Hercegovaci hodočastili blaženom Alojziju Stepincu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari