SKB Mostar opet blokirani računi

ljubuski.info

Odnos Federacije prema bolnicama je gori nego maćehinski, specijalno prema SKB Mostar. Prije dva dana su nam ponovno blokirali račun, jer se ovi u Sarajevu zaje****ju , ne znaju kako će i koga smijeniti pa su odmah nas blokirali! Jedina bolnica koja je blokirana je SKB Mostar, to nema smisla, kazao je Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u emisiji Naše TV Stupovi zdravlja.

Kvesić je u emisiji između ostalog govorio o štrajku liječnika, financiranju bolnice, liječničkom kadru...

Kvesić je tako iznio i objašnjenje kako bi se trebala financirati ova ustanova.
Mi imamo pet osnivača, osim HNŽ-a koja je godišnje predvidjela 2 milijuna maraka za bolnice, više nitko ne izdvaja ni jedne marke. Federacija nikada nije izdvojila, za sve ostalo ima, ali za bolnice nema ni marke. Lani su nam prvi put, izdvoji novac, ali ne kao budžetsku stavku, nego su nam gurnuli para da nam zamažu oči, kazap je Kvesić dodajući da je HNŽ preuzeo osnivačka prava, ali nisu napravili sljedeći korak, jer nitko nije preuzeo obvezu 'da je to njegova bolnica'.

Trebali su napraviti ugovore o vlasništvu i financiranju. Zdravstvo ima devet izvora financiranja, a mi koristimo samo jedan - Zavod zdravstvenog osiguranja. Županije, Vlada i Federacija bi trebali reći 'to je naša bolnica' ona vrijedi toliko i toliko, HNŽ je vlasnik 61 posto, ZHŽ 24, Federacija 9 i toliko financirati, kazao je Kvesić uz konstataciju da se vlasti prema bolnici odnose i gore nego maćehinski, posebno prema SKB Mostar jer su im ponovno blokirali računi.

Komentirajući štrajk liječnika, Kvesić je kazao kako godinama upozoravam na loše stanje u zdravstvu i na loš odnos Vlade prema bolnici.
Mi 12 godina nismo povisili plaće zdravstvenim djelatnicima, a ne liječnicima. Primjerice specijalista ima plaću 1400 KM bez dežurstava. Znam da kada krenu pregovori uvijek je nezgodno za drugu stranu, ali ja i njih razumijem, no političari moraju shvatiti branšu koja vodi brigu o zdravlju ja se nadam se će se naći rješenje, ali se može napraviti plan pa se po malo krenuti, kazao je Kvesić poručujući da je zdravstvo u našoj županiji na rubu i netko se mora zamisliti.

bljesak.info

Glas naroda

kako neki doktori rade netreba vam ni feniga dat dok im ne date otkaz

zato su pune privatne poliklinike,svega imaju zna se

SKB Mostar opet blokirani računi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari