Stati na kraj lažnim braniteljima i mirovinama

ljubuski.info

Budući da Zastupnički dom FBiH i vladajuća koalicija nisu zakazali tematsku sjednicu na kojoj bi se rješavala pitanja razvojačenih branitelja, Armija RBiH i HVO, odnosno Udruga "Zaboravljeni branitelji" u srijedu su krenuli u blokadu graničnih prijelaza diljem FBiH.

I članovi ljubuške podružnice spomenute Udruge ustrajni su u borbi za svoja prava, budući da traže objavu braniteljskog registra, uvođenje braniteljskog dodatka i ukidanje financiranja svih braniteljskih udruga.

Prosvjed unatoč snijegu

Kako je u srijedu istaknuo predsjednik UZB Drago Grbavac, branitelji neće odustati od mirnog prosvjeda sve dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Prosvjed je nastavljen i jučer, unatoč snježnim padalinama, a protiv niskih temperatura branitelji su se borili loženjem vatre pored šatora, koji je podignut ispod nadvožnjaka pored GP Bijača.

Ipak, hladnoća je ostavila svoje posljedice, budući da je, kako saznajemo, jednom od branitelja pozlilo te je u noćnim satima prevezen u KBC Mostar.

Nove nevolje snašle su branitelje u jutarnjim satima, kada je počeo padati snijeg, no zahvaljujući pomoći sugrađana osigurana im je dovoljna količina prehrambenih namirnica te drva za ogrjev.

Ne odustaju od zahtjeva

Kao što sam već nekoliko puta naglasio, mi ne namjeravamo odustati. Samo želimo da se javno obznani registar branitelja i da se napokon vidi tko je bio u ratu. Mora se nekako stati na kraj lažnim braniteljima i mirovinama koje nisu zaslužili, kazao je Grbavac.

U izjavi za medije, predsjedatelj Zastupničkog doma Federalnog parlamenta Edin Mušić najavio je kako bi na sjednici sredinom ožujka zastupnici trebali raspravljati o prijedlogu zakona o braniteljskim udrugama od posebne društvene važnosti.

Na pitanje zašto u veljači nije zakazana nijedna sjednica Zastupničkog doma predsjedavajući je kazao da postoje neki drugi razlozi za to, objasnivši kako je gripa ispraznila zastupničke klupe.

Podsjetio je kako je na sastanku rukovodstva Zastupničkog doma s predstavnicima koordinacijskog odbora temeljnih braniteljskih organizacija FBiH, koji je održan prije nekoliko dana, zaključeno da od Vlade Federacije BiH treba zatražiti da u sljedećih 30 dana u parlamentarnu proceduru uputi nacrt zakona o pravima razvojačenih branitelja.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Sta vam je ljudi?Jel vam konacno jasno da ce blagostanje nastupit tek kad nasa generacija izumre,nas koji smo i sa 16g znali repetirat i pucat..najbolje nek nam Dodik i Covic,cast Dodiku,organiziraju masovna samoubojstva

Stati na kraj lažnim braniteljima i mirovinama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari