Previše je politikanstva oko izbornog zakona

ljubuski.info

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović proteklog tjedna boravio je u Madridu gdje je potpisao Londonsku deklaraciju s kojom je njegova stranka službeno postala punopravna člčanica Međunarodne demokratske unije.

Radi se o pristupu Međunarodnoj demokratskoj uniji stranaka desnog centra. Potpisali smo Londonsku deklaraciju koja govori o demokratičnosti, uvažavanju i stečevinama demokracije kojima teži HDZ 1990 i cijela BiH, izjavio je Cvitanović.

Kazao je da nije vidio radni dokument Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP), koji se pojavio u javnosti, ali je dodao:
Nažalost, to pokazuje neozbiljnost oko Središnjeg izbornog povjerenstva. Takav materijal da izađe, koji je radni, evo vjerovat ću da to nije službeni prijedlog – previše je politikanstva oko dokumenata i izbornog zakona, kazao je.

Utvrdio je da cjelokupna situacija usložnjava pregovore.
Nama je neprihvatljivo parcijalno rješenje. Potrebna su rješenja u skladu sa presudom Ustavnog suda da se donesu, a ne politička rješenja, naveo j.

Potreban je kompromis između građanskog i etničkog. Puno više je populizma nego stvarne želje da se dođe do rješenja, kazao je Civitanović.

On je kazao kako HDZ 1990 u srijedu, 28. veljače u Sarajevu ima sjednicu – gdje će biti razgovora o kandidiranju za predstojeće izbore.

Na pitanje hoće li biti nositelj liste HDZ 1990 – odgovora: Jedan sam do legitimnih kandidata. HDZ 1990 će nastupiti samostalno, sa svojim partnerima, mnnogi se ne slažu s politikom Čovića i HDZ BiH, koje smatramo suodgovornima za položaj hrvatskog naroda i BiH.

O izborima i kandidaturi je kazao i to da ne mogu donijeti konačnu odliku dok se ne sazna zakonski okvir izbora.
Ako se bude mijenjao izborni zakon, ići ćemo na svim razinama, sa svojim partnerima koji nisu u vlasti, potvrdio je Cvitanović.

Cvitanović je kazao kako ne razgovaraju o napuštanju HNS-a, ali je prokomentirao i set zakona o trošarinama – čije je usvajanje podržala Dijana Zelenika iz HDZ 1990.

Zelenika je podržala odluku o trošarinama, to je najteža odluka – i svjestan sam cijene koju smo platili. Kada povjerenik Hahn kaže pred 13 predsjednika stranaka da je zakon o akcizama zakon bez kojeg nema u EU – odgovornost je ne podržati to, izjavio je dodavši da su se okolnosti seta zakona o trošarinama promijenile od prvog čitanja u državnom Parlamentu.

N1

Glas naroda

Nieam u vasoj stranci ali puno si bolji covik od druga draganceta imatices moju potporu sto posto

Vidim samo jedan komentar,pa evo nek budu dva za ovu zanimljivost,nakon spavanja od prošlih izbora do sada.

Samo ne idite na izbore sa jugoslovenom Čovićem.

Spavanje se svakom osveti.Ovu devedesetku nitko više ne doživljava,Vidi se i po komentarima,kad HRS objavi članak onda bude puno komentara,ovdje ništa

Previše je politikanstva oko izbornog zakona
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari