Budimir oslobođen optužbi za smrt radnika

ljubuski.info

Općinski sud u Ljubuškom oslobodio je od optužbe 54-godišnjega Željka Budimira iz Posušja, potvrđeno je iz Županijskoga tužiteljstva ZHŽ.

Budimiru je stavljeno na teret da je, dana 6. rujna 2014. godine u mjestu Sovići, općina Grude, kao odgovorna osoba pri rukovođenju gradnjom i izvršavanju mjera zaštite na radu, postupio protivno Zakonu o zaštiti na radu.

Toga dana zadužio je radnika A. B. izvesti radove na trafo-stanici "Sovići", iako prethodno nije osigurao sigurnost za izvođenje radova i nije zatražio nužno isključenje električne energije na objektu. Smatrao je da će A. B. obaviti radove i pod takvim uvjetima bez štetnih posljedica za njegov život. Međutim, u jednom momentu A. B. je metalnom šipkom dodirnuo goli vodič i na taj način došao u neposredan dodir s visokim naponom. Posljedicom toga, uslijed djelovanja električne energije A. B. je smrtno stradao, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

S obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, Županijsko tužiteljstvo će uložiti žalbu.

Komentari

I sta rec na sud i na presudu. Tanzanija.

Sve iz ureda Elektroprivrede zaposliti kod ovoga Budimira

Budimiru dat Elektroprivredu

Nije Budimir ni kriv, jer su skupa radili za Mrvelje. Pitanje tko je iz elektroprivrede dao mrvelju ključeve od trafostanice i kako su ušli u trafostanicu raditi a da niko nije isključio struju.

Imate u Elektro Ljubuškog Rupčića,lika koji je samnom pošo u srednju školu pa je napustio.Tata kupio srednju Elektro montersku školu u Mostaru i ubacio sina u električno

Penjat se na stub s metalnim a ne drvenim stapom pa to ne bi ni Sevinovci

To vam dođe kao da slijep čovjek vozi auto.

Optuženom i pokojnom je gazda rekao da je struja isključena a Budimir je optužen jer je pokojnog nazvao i rekao mu da je pogodio posao s firmom mrvelj. Budimir drži se a onaj tko vam je poslao je.....

Kako su dobili posao i kako su školu završili čudo je da ne ginu svaki dan.Mene je samo strah da nam ovi stručnjaci u ciloj općini ne zamjene nulu i fazu.Mislim će im to biti konačno rješenje "hrvatskog pitanja"

A moj prika ako je izmjenicna struja pa se zamine nula i faza? Sta unda?

pokojni je radio za njega, bavi se građevinom i ne može nikako biti kriv za propuste tvrtke koja ih je angažirala za građevinske radove. druga je stvar što ti MRVELJI ne bi imali za gaća da nije partije a šta god su radili to je škart plaćen od vlasti sa uračunatim PDV, provizijom dogovorenom sa vlasti.

Za covjek zdrav prav pogodak u srido

Pola pije pola šarcu daje a ljudi ginu.

Znali iko imali ovi kakvu vezu

Budimir oslobođen optužbi za smrt radnika

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari