U Hrvatskoj ne shvaćaju koliko prijedlozi HDZ-a BiH diskriminiraju Hrvate!

ljubuski.info

Na upit u kakvoj su korelaciji podrška Hrvatske izmjenama Izbornog zakona u BiH i ono što HDZ BiH u tome smislu predlaže, Krešimir Zubak je kazao kako nije siguran da je HDZ BiH konkretnije i detaljnije upoznao hrvatske vlasti o svojim prijedlozima izmjene izbornog zakona.

Mislim, čak, kako mnogi u politici RH i ne poznaju dovoljno kompleksnost našeg ustavnopravnog sustava i svu kompliciranost političkih odnosa koji iz njega proizlaze. Hrvatska stranka BiH uočavajući istupe nekih političara i dužnosnika RH i jednostrano informiraje tamošnje javnosti-pismom se obratila predsjednici RH, predsjedniku Vlade i Saboru RH, sa jasnom porukom kako stajališta HDZ BiH nisu i stajališta svih političkih stranaka s hrvatskim predznakom koje djeluju u BiH - kaže Krešimir Zubak.

Kao primjer predočili su im da se u političkom životu u RH relevantnim političkim strankama smatraju stranke koje podupire 3% tamošnjeg glasačkog tijela, koje čak sudjeluju u vlasti, dok političke stranke u BiH koje se obraćaju glasačima hrvatske nacionalnosti u BiH i imaju podršku 5%-10%, pa i više, od glasačkog tijela a imaju drugačija politička stajališta od HDZ-a BiH, uopće ne mogu predočiti svoja politička gledišta javnosti RH.
Osobno mislim kako je podrška hrvatskih vlasti izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH načelnog karaktera. Neki istupi u posljednje vrijeme upućuju na zaključak kako su do nekih političara u RH doprla mišljenja onih iz BiH koji su protiv unutarhrvatske diskriminacije koja je sadržana u prijedlozima HDZ BiH - upozorio je Zubak.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari