Za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar izdvojit će se 19.200.000 KM

ljubuski.info

Na jučer održanoj 74. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi.

Na poseban način istaknuto je kako Nacrt Zakona predviđa utemeljenje odgojnog centra-ustanove u kojoj se provodi odgojna mjera upućivanja maloljetnika, vrši dijagnostika i opserviranje maloljetnih počinitelja kaznenih djela tijekom sudskog postupka po naredbi tužiteljstva ili suda. Naglašeno je, također, kako bi to bila ustanova socijalne skrbi s temeljnom zadaćom prihvaćanja, zbrinjavanja i opserviranja u koju maloljetni počinitelj kaznenog djela može biti smješten po odluci suda umjesto pritvora.

Sa ciljem dalje potpore razvitku medicinskih usluga građanima i radu bolničkih ustanova u HNŽ, Vlada je usvojila Prijedlog Odluke o prihvaćanju Sporazuma o zajmu između Saudijskog fonda za razvitak i Bosne i Hercegovine u iznosu od 32.000.000 KM za projekt izgradnje i obnove bolnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Od ukupnog iznosa za izgradnju Dječje klinike u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar izdvojit će se 19.200.000 KM, za izgradnju, obnovu i opremanje odjela u RMC "Dr. Safet Mujić" Mostar 9.600.000 KM, a za izgradnju i obnovu odjela i nabave računalne i medicinske opreme za "Opću bolnicu" Konjic 3.200.000 KM. Tijekom rasprave istaknuto je kako Vlada, pored redovitog financiranja rada zdravstvenih ustanova u HNŽ, proračunskim i izvanproračunskim sredstvima, snažno podupire razvitak bolničkih ustanova koje su temelj skrbi za zdravlje građana HNŽ.

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, Vlada je usvojila Srednjoročni program izgradnje i održavanja regionalnih i priključnih cesta u HNŽ od 1.1.2018. do 31.12.2021. godine. Naglašeno je kako su za 2018. godinu za ovu namjenu u Proračunu HNŽ osigurana sredstva u iznosu od 5.775.000 KM, dok će za svaku narednu godinu iznos biti uvećan za 5%. U sklopu rasprave, Vlada je usvojila zaključak kojim, iznova, od resornog ministarstva i Vlade FBiH traži da način raspodjele naknade za ceste koja je krajem godine povećana za15 pf. od čega 10 pf. ide za autoceste i brze ceste a 5 pf. za ostale ceste, ostane po dosadašnjem ključu raspodjele odnosno da od 5 pf. namijenjenih FBiH 40% ide F BiH, 35% županijama i 25% jedinicama lokalne samouprave. Pored toga, od Vlade F BiH traži se da izvan snage stavi odluke o kategoriziranju cesta u autoceste i brze ceste, magistralne ceste i regionalne ceste iz 2014. godine.

Na jučerašnjoj sjednici, pored niza drugih odluka i rješenja, Vlada HNŽ je usvojila cjelokupne odgovore na upite iz Upitnika Europske komisije na engleskom jeziku čime je u zadanim rokovima, u sklopu svojih ovlasti, u cijelosti okončala postupak od iznimnoga značaja na putu BiH ka europskim integracijama.

Komentari

u normalnom svitu bi za te pare napravili bolnicu u svemiru

Zaštita vitalnog nacionalnog interesa rekli bi Covic i Ljubič. Napadaju Talibani KBC Mostar sa 20 miliona km.
Kolinda bi rekla-opasna ugroza.

Svaka čast bolnica nam je svima preko potrebna.

Za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar izdvojit će se 19.200.000 KM

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari