Lovci će morati ponovno polagati ispit

ljubuski.info

Više od 600 lovaca iz BiH morat će ponovo polagati lovački ispit jer su ona koja je organizirao Savez lovačkih organizacija u BiH u 2016. i 2017. godini proglašena ništavnima.

U dopisu koji je, uz vraćenu dokumentaciju, Savezu poslao federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić navodi se kako ispiti nisu organizirani u skladu s propisima iz oblasti lovstva.

Osnovni problem je što su se u povjerenstvu za polaganje lovačkih ispita našle i osobe koje, prema zakonu i pravilnicima o lovu, nisu mogle tu biti.

Predsjednik Saveza Muhamed Hodžić, kojeg je ovaj problem dočekao na početku mandata, tvrdi kako je resorno ministarstvo i ranije upozoravalo bivšeg predsjednika na neregularnosti.
Nažalost, nije bilo reakcije i zbog toga je reagirala nadležna inspekcija. Inspektori su utvrdili problem s legitimitetom povjerenstva za polaganje lovačkih ispita. Radi se o nezakonitom predstavljanju osoba, primanju novčane naknade i nelegalnim izdavanjima potvrda o položenom lovačkom ispitu, kazao je Hodžić.

Tvrdi kako najveću odgovornost snose pojedinci, dok se odgovornost Nadzornog i Upravnog odbora Saveza tek treba utvrditi. Prema prvim informacijama, dodaje, članovi NO i UO dobivali su opriječne informacije, a oštećeni lovci lažna obećanja da će im nadležno ministarstvo izdati potvrde o položenim lovačkim ispitima.
Ljude je u zabludu dovelo bivše rukovodstvo Saveza. Zato će Savez snositi troškove ponovnog polaganja ispita za sve oštećene, kazao je Hodžić.

Komentari

Ovo ko svete pričesti i vjenčanja u Grudama,

A šta će biti sa onima koje je izmanipulirao Mario Herceg?

A tko je predsjednik te komisije? Sve to treba poništiti, djeca lovci, pojma nemaju, a dobivaju oružje redom. Neznaju ni rastaviti pušku, ali dozvole se štancaju ko na traci!

itreba tako nisu to lovci nego zločinci koji oko kuća ubijaju kućne ljubumce
sve to treba razoružat divljaci ubit pitomu srnu uz kuću na pet metara sve u hag

lovci u normalnom svitu se brinu o oklolišu,osiguravaju i čuvaju staništa divljih životinja a ovi naši potamaniše sve živo,oddomaćih do divljih životinja i još ostavljaju smeće na svakom koraku.

ta stoka je ubila kruninu pitomu srnu u dvorištu sa udaljenosti od pet metara jer je srna hranjena iz ruke
dabogda mu se dica raka nauživali ko je upuca to drago stvorenje
ljucka guba gladna a ne lovac

Lovci će morati ponovno polagati ispit

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari