Nema suglasnosti o reformi Izbornog zakona

ljubuski.info

Na pregovorima koji su održani u Sarajevu između predstavnika parlamentarnih stranaka iz FBiH i međunarodne zajednice o reformi Izbornog zakona BiH nije postignut dogovor.

Nakon sastanka novinarima je kazano kako nisu usvojeni nikakvi zaključci. Najavljeno je da će pregovori biti nastavljeni uz podršku Europske unije i SAD.

Borjana Krišto iz HDZ-a navela je kako je dogovoreno intenzivirati razgovore o Izbornom zakonu u smislu dostavljanja prijedloga i traženja zajedničkih rješenja.

Damir Bećirović iz DF-a izjavio je kako je najviše razgovora bilo o izborima za Grad Mostar i Dom naroda Parlamenta FBiH, te da su izneseni prijedlozi koje ća na sljedećim sastancima pokušati usuglasiti.

Damir Mašić iz SDP-a istaknuo je da su stajališta prilično različita i da je pitanje koliko se može uraditi budući da vrijeme ističe, posebno ako se rješenja budu tražila kako odgovara samo "određenoj političkoj stranci".
Mi nećemo sudjelovati u stvaranju privida i farse dok se u pozadini pokušavaju uraditi neke druge stvari, kazao je Mašić.

Damir Arnaut iz SBB-a naglasio je da na ovim sastancima nitko ne treba iznositi liste želja već da treba raditi na iznalaženju kompromisnog rješenja.

Datum održavanja narednog sastanka bit će određen naknadno. Sastanku su nazočili specijalni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, u ime SDA Šefik Džaferović, HDZ-a Borjana Krišto, SBB-a Damir Arnaut, DF-a Damir Bećirović, te SDP-a Damir Mašić.

Glas naroda

baš me zanima
koluko je puta ova plavuša
na polaganju bila
dok je pravni vakultet završila
jel tak il ne tak

ova plauša je bocu plina poskupila akcizom sa15 na 20 km to jest samo 30% to je jako dobro za narod da prije potroše bidnu plaću a njoj napune đep

Nema suglasnosti o reformi Izbornog zakona
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari