Franjevci iz cijelog svijeta posjetili Srebrenicu

ljubuski.info

Izaslanstvo franjevačkog reda iz SAD, Konga, Singapura, Indije i Italije danas su posjetili Općinu Srebrenica.

Član Hercegovačke franjevačke provincije i član Međunarodne komisije za dijalog na razini franjevačkog reda u svijetu fra Iko Skoko kazao je kako franjevački red djeluje u 110 država u svijetu, te ima oko 15.000 članova koji se zalažu za dijalog.
Smisao Komisije je da promovira dijalog u svijetu i da potiče sve fratre diljem svijeta, koji se zalažu za pomirenje među ljudima i dijalog među ljudima i njihovim kulturama, među vjerama. Prošle godine imali smo sastanak u Rimu, a ove godine sam tražio da to bude u BiH, da drugi vide kako mi ovdje živimo, istaknuo je Skoko.

Franjevci iz cijelog svijeta tijekom posjete BiH obišli su dvije provincije, a danas su posjetili Memorijalni centar Potočari.

Upravitelj Župe Srca Isusova Zvornik, Bratunac i Srebrenica fra Joso Ošorlić kazao je da su na sastanku koji je održan u kabinetu načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića predložili da se uredi katoličko groblje u Srebrenici.
Jedan dio gradskog groblja bio bi rezerviran za katolike, a drugi za pravoslavne vjernike. Naša želja je da franjevci imaju svoju ulicu u Srebrenici, jer njihovi korijeni su potekli iz Srebrenice. Očekujemo da će u Srebrenici biti rekonstruirana franjevačka crkva koja je zapaljena u 17. stoljeću, te da će to biti mjesto okupljanja svih ljudih dobre volje. Konačno je vrijeme da započnemo duhovnu i materijalnu obnovu, kazao je Ošorlić.

Stručni suradnik u Općini Srebrenica Senad Subašić kaže da je na sastanku razgovarano o uređenju gradskog groblja u Srebrenici.
Pruža se ruka suradnje u svakom pogledu, a to govori da Srebrenica dobija nove dimenzije, nove mogućnosti. Mislim da franjevci zaslužuju i da jedan dio grada dobiju ulicu Bosne srebrene, kazao je Subašić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari