Jučer su mnogi pali na ispitu

ljubuski.info

Jučer je održana 57.sjednica Zastupničkog doma PS BiH. Zastupnik Denis Bećirović je tom prilikom pokrenuo inicijativu kojom ovaj dom poziva nadležna tijela 4 županije da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative, izmjene i dopune svoje ustave sa ciljem osiguravanja ustavne ravnopravnosti Srba uz ravnopravnost jezika i pisama.

U svjetlu predizbornog vremena i borbe za legitimno zastupanje svih naroda kroz izmjene izbornog zakona, te činjenice da navedena inicijativa nije u nadležnosti ovog doma, istu možemo smatrati populističkom. Ali da ne bih griješila, u slučaju iskrene želje za ravnopravnosti, jučer su mnogi pali na ispitu. Već dugo vremena zalažem se za ravnopravnost svih, ali na svim prostorima Bosne i Hercegovine, uključujući i Republiku Srpsku. Stoga sam nadležnima i predložila pokretanje apelacije glede odredbi točaka izbornog Zakona koje se odnose na izbore u RS-u - kaže zastupnica HDZ-a 1990 dr. Diana Zelenika.

Poznato nam je da ista nije podnesena, a živimo u vremenu podizanja nacionalnih naboja kada prikazivanjem ugroženosti svoga naroda isti žele mobilizirati za nešto od čega su pobjegli devedesetih. Ukoliko uistinu želimo ravnopravnost svoga naroda onda se moramo zalagati za ravnopravnost ostalih naroda i svih građana. Kada ponovno dignem glas za Posavinu i Anex VII to ću učiniti s punim pravom, jer to nudim i tamo gdje ja živim. Ukoliko stvarno želimo ravnoravnost hrvatskog naroda i u RS-u i na prostorima cijele BiH, 'de facto' ali i 'de jure' istu moramo drugima osigurati tamo gdje smo mi većina. To je formula suživota u zajedničkoj nam Bosni i Hercegovini - dodaje ovom prilikom dr. Zelenika.

Stoga je, kako dalje dodaje, jučer podržala ovu inicijativu i kroz nju europske vrijednosti, iako su pojedini mediji izvjestili da su hrvatski zastupnici glasali protiv, oduzimajući joj na taj način nacionalnu pripadnost.
Ja sam se kao Hrvatica izjašnjavala tijekom dugogodišnjeg školovanja a i u domu u kojem sam izabrana i čitav život sam se potpisivala latinicom - poručila je dr. Diana Zelenika.

Glas naroda

Bravo dijana

nemoj ponoviti dvaput

Pametnom dosta!!!

Dijana je postenija milijon puta od vaseg druga dreganceta

Bravo Diki, zbog tebe dolazimo u BIH.

hajde doktorice pomogni ovom narodu ako ništa ti im možeš terapiju uključit od ovih smo se zarazili od teške bolesti možda ti pomogneš

Poštujem doktoricu ali još nitko ne predloži zakone da izabrani nemaju vozača i tjelohranitelja i institucije zaštitarske firme već samo policija pa što mogu neka odrade a mi ćemo se uvjeriti gdje živimo

Samo Elektroprivrede dati strancima i problem riješen

Dijana.
Zašto ti i tvoji iz kluba ne rekoše danas ništa za poziv vašeg kluba i SDP, te DF na sazivanje sjednice parlamenta o pitanjima UZB i boraca BiH.!
Vidi vam se briga i dosljednost!

Jučer su mnogi pali na ispitu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari