Mladež HDZ BiH spriječila incijativu mladeži SDA-a o osudi HVO-a

ljubuski.info

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH, na čelu predsjednikom te stranačke organizacije Mariom Mikulićem, sudjelovala je u Milanu na trodnevnom zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) na kojem se govorilo o budućnosti Europe i rada u digitalnoj eri.

Prvog dana vođena je rasprava o rezolucijama koje su predložile članice YEPP-a, a Mladež HDZ-a BiH podržala je sve pozitivne i konstruktivne rezolucije koje će doprinijeti boljem položaju mladih.
Na našu žalost, Asocijacija mladih SDA, opterećena prošlošću, predložila je rezoluciju o osuđivanju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije, s nizom pristranosti u vezi s ulogom pokojnog generala Slobodana Praljka, te HVO-a u ratu u Bosni i Hercegovini, dok su propustili spomenuti sva stradanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i osuđene ratne zločince Armije BiH, navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Predstavnici Mladeži HDZ-a BiH zajedno sa sestrinskom Mladeži HDZ-a iz Republike Hrvatske ukazali su na neprihvatljivu retoriku i ustvrdili da se nema smisla vraćati u prošlost i pokretati ratne teme, već da se treba okrenuti budućnosti i baviti se gospodarskim pitanjima, radnim mjestima i konkretnim stvarima koje mogu pomoći mladima.

Predsjednik YEPP-a Andrianos Giannou podržao je govor predstavnika stranačkih organizacija HDZ-a i HDZ-a BiH, te je istaknuo potrebu okretanja budućnosti i stvarnim problemima mladih, dodavši kako smisao YEPP-a nije baviti se ratnim i povijesnim temama nego upravo suprotno.

Taj stav podržala je velika većina mladih europskih pučana, nakon čega su predstavnici Asocijacije mladih SDA donijeli odluku o povlačenju predložene rezolucije, navodi Mladež HDZ-a BiH.
Još jednom se pokazala sva besmisao pričanja o prošlosti i vraćanja na ratne teme. Mladež Europske pučke stranke pokazala je jasan smjer kojim se vodi, a to su budućnost Europe, radna mjesta za mlade, politika mladih koja se bazira na pozitivnim projektima kao što je Erasmus i mobilnost studenata, dok to nikako nisu teme rata i prošlosti, istaknuo je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić.

Drugog dana zasjedanja YEPP-a usvojene su rezolucije koje govore o budućnosti mladih u Europi i konkretne smjernice koje vode mlade u digitalnu eru, dok je trećeg dana predsjednik YEPP-a Andrianos Giannou održao sastanak s predsjednicima svih mladeži članica YEPP-a.

Na sastanku se razgovaralo o budućim aktivnostima Mladeži Europske pučke stranke, kao i smjeru kojim se treba voditi.
Rad Mladeži HDZ-a BiH prepoznat je u YEPP-u i na zadnjem održanom Vijeću YEPP-a u Beogradu, kada je usvojena rezolucija Mladeži HDZ-a BiH o promjeni Izbornog zakona u BiH i nužnosti donošenja novog. U rezoluciji je naglašeno kako je politička ravnopravnost hrvatskog naroda temelj opstanka europske Bosne i Hercegovine, te da je nužno usvajanje novog izbornog zakona prije Općih izbora 2018. godine, stoji u priopćenju.

Glas naroda

zašto prigovarate mladima SDA da su propustili spomenuti sva stradanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i osuđene ratne zločince Armije BiH. osjećate li se Vi mladež HDZ-a imalo pozvanima govoriti o stradanju Hrvata u BiH.

Historia est magistra vitae. - Povijest je učiteljica života. Ne može se ići naprijed niti govoriti o budućnosti a da se na meritoran način ne progovori o prošlosti. Kakvi ste vi mladi kada niste u stanju na jasan i znanstven način artikulirati činjenicu da su Hrvati žrtve i da su Hrvati ti koji su odbranili i BiH i obraz Europe.

Hrvatski general Slobodan Praljak nije žalio dati svoj život da svijetu pokaže da Hrvati nisu zločinci. Vama je bilo žao vašega komoditeta i niste bili u stanju pripremiti se za raspravu gdje bi dokazali i pokazali činjenično stanje. Samo ste trabuljali o izborima ito iz jednog razloga a to je predizborno i postizborno zasjedanje fotelja uz slogan "leži lebe da te jedem".

Najvažnije je da je rad Mladeži HDZ-a BiH prepoznat na zadnjem održanom Vijeću YEPP-a u Beogradu.

Živite u mržnji m.a.z.l.u.m.i.

tako spriječavate i istrage o ratnim profiterima i zločincima među vašim šefovima

Draga moja dico ti koji vas mobiliziraju su ratni profiteri dezerteri i privatizacijski pljačakaši piše se knjiga s točnim podacima imenima i prezimenima neka su Boban Jelavić Rupčić Medić Rojs Rakić Čović Čolak Kolobarić Prlić...

što se ne javite o ovom iseljenju i besposlici svojih vršnjaka i šta su napravili vaši uzori

Jadezeovci parazitići znajte da su vam tate i dede isto tako kontali da partija nemože pasti. Pa je e tako će se i vama desiti ali genetski se lako prilagodite pa vam nije problem kada dođu Arapi turban će te nosat

mladunčad.

Mladež HDZ BiH spriječila incijativu mladeži SDA-a o osudi HVO-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari