Proširiti Ugovor između BiH i Hrvatske radi liječenja pripadnika HVO

ljubuski.info

Službeno izaslanstvo Federacije BiH, koju je predvodio federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, održala je u Zagrebu sastanak s izaslanstvom Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Na poziv ministra branitelja Hrvatske Tome Medveda u Zagrebu je boravilo izaslanstvo FBiH, u kojoj su osim Bukvarevića, bili savjetnik predsjednika Federacije BiH Pavo Šljivić, savjetnik potpredsjednice Federacije BiH Advan Akeljić, županijski ministar za braniteljska pitanja u Zapadno-hercegovačkoj županiji Mladen Begić, pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca Martin Frančešević i glavni inspektor u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Elvir Međuseljac.

Tom prilikom razmatrali smo realizaciju Ugovora između BiH i Hrvatske u pogledu rješavanja zahtjeva prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite. Razgovarano je o mogućnostima da se taj Ugovor proširi, pored dosadašnjih prava, i na mogućnosti liječenja pripadnika HVO-a u Hrvatskoj. Uz to razgovarano je i o mogućnostima ostvarivanja i drugih prava po Zakonu o pravima branitelja Hrvatske, koji je usvojen u prosincu prošle godine, kazao je Bukvarević po završetku sastanka.

Ugovor trenutno regulira pitanja mirovina i naknada za braniteljsko-invalidsku zaštitu.

Sudionici sastanka otvorili su i temu o zajedničkom nastupu u pretpristupnim fondovima Europske unije po projektima iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Također, izaslanstva Federacije BiH i Hrvatske razmijenile su iskustva o zapošljavanju i samozapošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji i to putem braniteljskih zadruga.
Dogovoreno je i uspostaviti radna tijela koja će pripremiti konkretna rješenja po svakom od navedenih pitanja i da ćemo nastaviti suradnju u cilju pomoći pripadnicima braniteljskih populacija u BiH, poručio je ministar Bukvarević.

FENA

Glas naroda

Kad ces ti salkane kopirati HR bar priblizno !

Umri muški!
[ * neprimjereno * ]!

svaka čast za ministra begića jedini čoek koji sebori istinski za branitelje

aj sidi doli.

Proširiti Ugovor između BiH i Hrvatske radi liječenja pripadnika HVO
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari