Zadovoljavajuće stanje sigurnosti na području ZHŽ u 2017. godini

ljubuski.info

Uprava policije MUP-a ZHŽ želi informirati javnost o stanju sigurnosti na području Županije u 2017. godini koje možemo ocjeniti zadovoljavajućim a uspoređeno s istim razdobljem prethodne godine karakterizira ga smanjenje ukupnog broja počinjenih kaznenih djela za 16 ili 5%, broja prometnih nezgoda za 68 ili 9% i broja zabilježenih prekršaja protiv JRIM-a za 31 ili 14%.

U svim zabilježenim slučajevima narušenog JRiM-a u 2017.g. (189 prekršaja) pravovremeno su intervenirali policijski službenici, prikupili dokaze o počinjenim prekršajima te protiv 298 počinitelja (od kojih su 2 maloljetnika, 22 povratnika i 6 stranih državljana), poduzeli odgovarajuće mjere, odnosno podneseni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka (11) ili im je izdan prekršajni nalog (277).

U 2017.godini na području Županije zabilježeno je ukupno 336 kaznenih djela, što je za 16 ili 5% manje u odnosu na 2016. godinu.Uprava policije je u 2017. godini aktivnosti policijskih službenika usmjerila na poduzimanje niza operativno taktičkih mjera i radnji na sprječavanju nedopuštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te sprječavanju uživanja opojnih droga, i tom prilikom ukupno su evidentirana dvadeset i tri (23) kaznena djela u 2017. g. iz ove oblasti dok je u 2016. godine zabilježeno trinaest (13) kaznenih djela, što je povećanje od 77% ili deset kaznenih djela za koja su podnesena izvješća Županijskom tužiteljstvu ZHŽ u Širokom Brijegu.

Uprava policije redovito promatra stanje sigurnosti prometa na cestama ZHŽ, te na temelju relevantnih pokazatelja planira i usmjerava rad policije sa zadaćom na suzbijanju vršenja prometnih prekršaja i KD, osobito onih koji su najčešći uzroci prometnih nezgoda. U 2017.g. zabilježeno je 665 prometnih nezgoda, što je u odnosu na prošlu godinu manje za 68 ili 9%, broj smrtno stradalih je manji za 9 ili 56%, broj povrijeđenih osoba manji je za 74 ili 15% i broj nezgoda s materijalnom štetom manji je za 39 ili 9%.

Uprava policije MUP-a ZHŽ

Glas naroda

Bivsi alatnicari soko famos ovi sa slike :)

Ovo je slika kad su oni pravili nerede?

možda se vi osjećate sigurno dok god morete punit nečije kese pljačkajući ovaj narod bla bla bla

Ama gdje ste pogubili papire od testiranja funkcioneta

Članom 19. važećeg Zakona o osnovama sigurnosti prometa u Bosni i Hercegovini („Sl. glasnik BiH“, br.6/06) propisana je zabrana postavljanja objekata i predmeta (reklamnih znakova) kojima se umanjuje preglednost cesta i preglednost u raskrsnici ili obavlja bilo kakva radnja koja bi mogla da ugrozi ili ometa promet na javnoj cesti ili oštećuje cesta i objekti na njoj kao i minimalna udaljenost za postavljanje navedenih objekata (izvan naselja udaljenost je 10,0 m od krajnje tačke poprečnog profila magistralne ceste).

Prema usvojenim „Smjernicama za projektovanje, građenje, održavanje i cesta“ iz 2005. godine, table za oglašavanje i obavještavanje se ne smiju postavljati u preglednom trouglu na priključcima ili raskrsnicama i na minimalnoj udaljenosti od 150,00 m od raskrsnice.

Članom 5. Pravilnika o postavljanju reklamnih znakova na cestama („Sl. novine F BiH“, br. 75/10) definirano je da se reklamni znakovi se ne smiju postavljati: na raskrsnicama, unutrašnjim stranama oštrih krivina, cestovnim objektima (portal tunela i unutar istog, mostovi, nadvožnjaci i sl.), na mjestima ukrštanja javnih cesta sa željezničkom prugom, sa drugim saobraćajnim znakovima zajedno, niti se smiju postavljati na udaljenosti manjoj od 30 metara od saobraćajnih znakova. Reklamni znakovi koji su osvijetljeni ne smiju svjetlost usmjeravati u pravcu uzdužne osi javne ceste prema vozačima, niti emitirati istu, u isprekidanim intervalima.

A zasto niste našli pojaće motore ukradene u otoku nego ih je platila policija 7.000 KM da ne ocrni ugled sram vas bilo idite u Posušje kupite diplome pa se zaposlite preko veze Oni koji trebaju dobiti posao nisu ga dobili Obitelj pok Branitelja. Ima sud federalni i tužiteljstvo [ * neprimjereno * ] vas svak živ stoke jedne.

Zadovoljavajuće stanje sigurnosti na području ZHŽ u 2017. godini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari